11.09.2009. / 11:21

Autor: Hrvoje Šimičević

Kandidat ili ne: Primorac web stranicom ispituje puls javnosti

Treba međutim kazati kako u posljednjih nekoliko tjedana njegova kandidatura u javnosti nije bila ni pretpostavka. Može se stoga zaključiti kako o tome nisu previše znali na rukovodioci aktualne vlasti, odnosno njegovi uskoro bivši partijski drugov

Dragan PrimoracDragan PrimoracBivši ministar znanosti, obrazovanja i športa Dragan Primorac ipak se još nije službeno i decidirano odlučio za predsjedničku kandidaturu, iako je to bilo razvidno, nakon što je na Internetu nedavno objavljena stranica draganprimorac.com, službena stranica nekadašnjeg HDZ-ovog ministra.

Kako doznaje nacional.hr od osoba bliskih Draganu Primorcu, on o utrci za Mesićevog nasljednika i dalje ozbiljno razmišlja, ali se za sada ipak nije u potpunosti odlučio na takav korak. Aktiviranje službene internetske stranice Primorac opravdava sasvim drugim pobudama, tvrdeći kako je normalno da svaka javna osoba ima svoju osobnu web stranicu, čija je svrha u njegovom slučaju komunikacija sa znanstvenom zajednicom.

No, isti nam izvori govore kako je aktivacijom web stranice, koja je još u eksperimentalnoj fazi, Primorac zapravo odlučio 'opipati puls javnog mnijenja, te vidjeti reakcije javnosti na njegov eventualni predsjednički angažman'. Kao dodatni razlog Primorčevu 'promišljanju', naši izvori navode njegov sveučilišni angažman, kojem se posvetio nakon izlaska iz vlade. Naime, Primorac trenutačno radi kao gost predavač na sveučilištu Pen State u SAD-u.

Osim brojnih fotografija koje kronološki pokazuju Primorčevu uspon u hrvatskoj politici, na rečenoj web stranici stoje i medijski isječci u kojima se među ostalim špekulira hoće li se Primorac kandidirati, kao i znanstveno - prosvjetni projekti čije uspjehe bivši ministar svojata.

Ukoliko se doista odluči kandidirati za predsjednika, Primorac će ostati bez HDZ-ove članske iskaznice, kao i nedavno Nadan Vidošević. Naime, statut stranke dozvoljava samo jednog legitimnog kandidata, pa će Primorac, nakon prijevremenog odlaska iz premijerovog kabineta, sada otići i iz vladajuće partije.

Internestka stranica Dragana PrimorcaInternestka stranica Dragana PrimorcaŠto se tiče njegove eventualne kandidature, sam Primorac u nekoliko je svojih izjava - mahom dvosmislenih - dao naslutiti da za to ostavlja prostora.

Posebice nakon što je odstupio s mjesta ministra, čekajući da ga matična partija kandidira za predsjednika. No, Hebrang je dobio stranački primat, što je Primorca jako razočaralo. Treba međutim kazati kako u posljednjih nekoliko tjedana njegova kandidatura u javnosti nije bila ni pretpostavka. Može se stoga zaključiti kako o tome nisu previše znali na rukovodioci aktualne vlasti, odnosno njegovi uskoro bivši partijski drugovi.

Vezane vijesti

Pahor izgubio, na čelu Socijalnih demokrata Igor Lukšič

Pahor izgubio, na čelu Socijalnih demokrata Igor Lukšič

Slovenski Socijalni demokrati (SD) na izbornom su kongresu u Kočevju u subotu za svog novog predsjednika izabrali Igora Lukšiča koji je u drugom… Više

Komentari

registracija
8/7/09

bankar, 11.09.09. 12:46

luđak


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika