11.09.2009. / 19:46

Autor: Hina

Swoboda i europski liberali pozdravili hrvatsko-slovenski dogovor

"Jadranka Kosor pokazala puno političke mudrosti i hrabrosti da dođe u Ljubljanu s jasnim ciljem i izjavom koja je velik korak naprijed u odnosima dviju zemalja", smatra Jelko Kacin

Hannes SwobodaHannes SwobodaDosadašnji parlamentarni izvjestitelj za Hrvatsku Hannes Swoboda te članovi liberalne frakcije u Europskom parlamentu pozdravili su u petak dogovor čelnika hrvatske i slovenske vlade kao velik napredak.

"To je velik napredak i prvi korak u pravom smjeru", rekao je Hannes Swoboda, koji je u prošlom sazivu Europskog parlamenta bio izvjestitelj za Hrvatsku, a najvjerojatnije će to biti i u ovom sazivu.

Članica političke skupine liberala i demokrata Annemie Neyts rekla je da je današnja vijest "važan korak u normalizaciji odnosa dviju zapadnobalkanskih susjeda, koji će omogućiti završetak hrvatskih pristupnih pregovora s Europskom unijom".

Dogovor su pozdravila i dvojica slovenskih zastupnika, članova liberalne frakcije. Jelko Kacin ističe da je "Jadranka Kosor pokazala puno političke mudrosti i hrabrosti da dođe u Ljubljanu s jasnim ciljem i izjavom koja je velik korak naprijed u odnosima dviju zemalja".

Ivo Vajgl kaže kako "ohrabruje to što su se obje vlade dogovorile glede načela da će nastaviti pregovore o otvorenom graničnom pitanju u pregovorima koje je vodio povjerenik Olli Rehn. Važno je da Slovenija, Hrvatska i druge zemlje zapadnog Balkana također riješe svoje granične prijepore prije ulaska u EU-u".

Vezane vijesti

Europska unija postaje savezna država

Europska unija postaje savezna država

Priča oko poreza u Europskoj uniji vodi se već godinama, a ona se intenzivirala posljednjih mjeseci u okviru napornih pregovora o novom proračunu… Više

Komentari

registracija
27/8/09

Lujo1, 12.09.09. 00:48

Kad kacin i vajgl (poznati cigani) hvale dogovor s RH znak je da smo totalno popušili. Kosorova koči i zovi akademika Rudolfa u pomoć - odmah!! Kosorova ti si možda dobra novinarka, ali ovi politički izleti bi te mogli gadno koštati!!!


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika