13.09.2009. / 16:00

Autor: Boris Bilas

Student osumnjičen za kupovinu ispita 'pao' s 21,8 grama heroina

Ime Anisa Omara široj je javnosti postalo poznato krajem lipnja ove godine kada je protiv trojice profesora Prometnog fakulteta USKOK podnio istražni zahtjev zbog sumnje da su Omaru mu upisali ocjene iz pet predmeta

Foto: IlustracijaFoto: IlustracijaU Starigradu kraj Zadra sa 21,8 grama heroina sinoć je uhvaćen Anis Mohamed Omar. Njegovo je ime poznato javnosti iz afere Indeks 2 jer je kupio pet ispita na Prometnom fakultetu.Nakon premetačine njegove kuće u Starigradu, zadarska policija je pronašla vrećicu s 21,8 grama heroina, javlja Jutarnji.hr. Omar je na svom blogu napisao kako mu je hobi dilanje droge na Kalelargi u Zadru.

Zbog sumnje na zloporabu opojnih droga zbog preprodaje Anis Omar, hrvatski državljanin somalskog podrijetla je jutros priveden istražnom sucu Županijskog suda u Zadru. Protiv njega je podnesena kaznena prijava. Omar se branio šutnjom, a određen mu je jednomjesečni pritvor.

Ime Anisa Omara široj je javnosti postalo poznato krajem lipnja ove godine kada je protiv trojice profesora Prometnog fakulteta - Velimira Kolara, Jerka Radoša i Dražena Kovačevića - USKOK podnio istražni zahtjev zbog sumnje da su Omaru, inače studentu smjera Aeropromet, upisali ocjene iz pet predmeta, za što je preko posrednika platio 2600 eura.

Sva trojica kasnije su osuđen na zatvorske kazne, ali i petogodišnju zabranu predavanja. Jerko Radoš i Dražen Kovačević dobili su deset, a Velimir Kolar šest mjeseci zatvora.

Vezane vijesti

Potpisan Sporazum o uspostavi Centra za sigurni Internet

Potpisan Sporazum o uspostavi Centra za sigurni Internet

Sporazum o strateškom partnerstvu kojim je uspostavljen Centar za sigurniji Internet potpisan je danas u Ravnateljstvu policije Ministarstva… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika