Objavljeno u Nacionalu br. 722, 2009-09-15

Autor: Gazeta

MILINOVIĆ TRAŽI PODRŠKU

Milijunskom donaciom dobio potporu hrvatskih ginekologa

DARKO MILINOVIĆ, aktualni ministar zdravstva, u ponedjeljak je posjetio Kliniku za ženske bolesti i
porode u PetrovojDARKO MILINOVIĆ, aktualni ministar zdravstva, u ponedjeljak je posjetio Kliniku za ženske bolesti i porode u PetrovojMinistar zdravstva Darko Milinović obećao je uložiti milijun kuna u unapređenje opreme za medicinsku oplodnju i time, po nekima, "kupio" pristanak ginekologa na novi prijedlog zakona o medicinskoj oplodnji. Sastanak s dvadesetak stručnjaka iz područja ginekologije i humane reprodukcije na kojem se analizirao novi zakon Milinović je održao još prije dva tjedna i očito je već tada postignut određen sporazum jer su prošlog tjedna na Sedmom hrvatskom kongresu o ginekološkoj endokrinologiji, humanoj reprodukciji i menopauzi održanom na Brijunima ginekolozi donijeli konsensuz kojim podržavaju novi zakon. Ministar Milinović nije bio na Brijunima gdje je kongres počeo u petak, jer je, kako su nam rekli u Ministarstvu, u četvrtak bila sjednica Vlade na kojoj se odlučivalo o novom zakonu, a u subotu i nedjelju je imao protokolarne obveze.

Međutim, nije bilo ni potrebe za njegovim dolaskom jer je dogovor očito bio već postignut. Tako su se neki od dosad najvećih protivnika novog zakona, koji su isticali da će zamrzavanje jajnih stanica smanjiti postotak žena koje će uspješno moći zanijeti umjetnom oplodnjom, s njim ipak pomirili. Ovog ponedjeljka ministar Milinović je protokolarno posjetio Odjel za humanu reprodukciju Klinike za ženske bolesti i porode u Petrovoj. Tom prilikom poručio je kako će hrvatski zdravstveni sustav ponovo postati vodeći u području humane reprodukcije u ovom dijelu Europe. (O. G.)

Vezane vijesti

U USKOK-u o Milinovićevim 'poslovima'

U USKOK-u o Milinovićevim 'poslovima'

Borislav Perica, bivši ravnatelj Nacionalnog parka Plitvička jezera, ispitan je u riječkom USKOK-u, piše Večernji list. Kaže da su ga pozvali… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika