Objavljeno u Nacionalu br. 722, 2009-09-15

Autor: Gazeta

Laboratorijski nalaz: Na kokainu pronađen DNK Mirjane Pukanić

Prošlotjednu tvrdnju Mirjane Pukanić da s pronađenim kokainom nema veze jer je obiteljski stan napustila dva tjedna prije nego je droga pronađena demantiraju i nalazi Centra za kriminalistička vještačenja

Renato Kovač, po priznanju Mirjane Pukanić, u nekoliko navrata donosio joj je manje količine
kokaina, a na kraju mu je dugovala 17 tisuća kunaRenato Kovač, po priznanju Mirjane Pukanić, u nekoliko navrata donosio joj je manje količine kokaina, a na kraju mu je dugovala 17 tisuća kunaMirjana Pukanić, supruga Ive Pukanića, ubijenog suvlasnika NCL Media Grupe, lagala je prošli tjedan na suđenju na Općinskom kaznenom sudu u Zagrebu gdje joj je počelo suđenje zbog zlouporabe opojne droge, te je lagala i nakon suđenja u izjavi koju je dala novinarima. Njoj se sudi zato što je 18. travnja 2008. prigodom pospremanja stvari Vlasta Berger, kućna pomoćnica u obitelji Pukanić, pronašla u ručnoj torbici s natpisom "Parfums Nina Ricci" 15,04 grama kokaina.

Taj se kokain nalazio u dijelu stana Pukanićevih koji je koristila Mirjana Pukanić. Torbica s kokainom nalazila se na komodi u spavaćoj sobi, a tragovi kokaina nalazili su se u unutrašnjosti torbice i na škaricama. Vještačenjem je tri dana nakon toga potvrđeno da se u prozirnim vrećicama nalazio upravo kokain, a u drugoj vrećici i tri slamke, dvije ružičaste i jedna žutozelene boje, također s tragovima kokaina u unutrašnjosti cjevčica. Vještačenje je pokazalo da je u pronađenoj drogi udio čistog kokaina bio 30 posto. Mirjana Pukanić u tim izjavama tvrdila je da ona s tim kokainom nema nikakve veze, jer je on pronađen nekoliko dana nakon što je ona napustila taj stan, insinuirajući da je taj kokain njoj podmetnuo njen suprug Ivo Pukanić. Štoviše, njena odvjetnica Višnja Drenški Lasan to je čak i pojačala tvrdnjom da je jasno tko je mogao imati koristi od toga da se Mirjani Pukanić podmetne droga, bezobrazno otprilike dodavši da "o mrtvima valja govoriti sve najbolje".

Mirjana Pukanić je na suđenju izjavila da je kokain u obiteljski stan uvijek donosio Ivo Pukanić, da ona s pronađenim kokainom nema nikakve veze, da je sporni pronađeni kokain podmetnut, te da je otišla iz stana 15 dana prije negoli je droga pronađena. Sve što je izjavila Mirjana Pukanić je laž koju demantira sadržaj opsežne dokumentacije koja je priložena u spis predmeta koji se protiv nje vodi. Uostalom sama Mirjana Pukanić priznala je svojedobno da je kokain njen. Zbog otkrića kokaina u obiteljskom stanu u Ilici 107 Mirjanu Pukanić policija je ispitala gotovo 7 mjeseci kasnije, 10. studenoga 2008. U zapisniku s ispitivanja stoji: "Na pitanje čiji je kokain pronađen 18. travnja 2008. u njihovom stanu u Zagrebu, imenovana je odgovorila da je to njen kokain i da ga je držala u kozmetičkoj torbici s natpisom 'Nina Ricci'." Mirjana Pukanić u policiji je priznala i da je sama kupovala kokain.

U zapisniku stoji: "Ona se obratila svom prijatelju Renatu Kovaču, suprugu njezine prijateljice Tatjane Šeparović koja je zaposlena u Dinersu. Renato joj je u dva ili tri navrata donio manje količine kokaina te joj je zadnji put donio oko 20 grama i rekao da joj on to više neće nabavljati i da to od njega više ne traži. Za kokain je ostala Renatu dužna iznos od 17 tisuća kuna..." Ona je priznala da je nabavljala drogu i od drugih osoba. O tome u policijskom zapisniku piše: "Mirjana Pukanić na postavljen upit o osobi po imenu Danimir Klišanić zvani Banana navodi kako istog ne poznaje niti ga je ikada vidjela te kategorički negira da je od njega nabavljala drogu, međutim izjavljuje kako je stalno tražila nekog odvjetnika koji bi je zastupao u brakorazvodnoj parnici, ali zbog utjecaja Ive Pukanića s time se nitko nije želio baviti pa ju je jednom prilikom Renato Kovač odveo u poslovnu zgradu Zagrepčanka u Savskoj ulici u Zagrebu u ured odvjetnika Darka Zadre i tada je Zadri priznala da je ovisna o kokainu dok ju je on pitao da li kokain nabavlja od nekog Banane, rekavši joj pri tom da i on konzumira kokain i da ga nabavlja od Banane." U daljnjem razgovoru imenovana je izjavila kako je prošlog ljeta tijekom godišnjeg odmora u Poreču od jednog tamošnjeg zlatara, za kojeg zna da se zove Kristijan i da je albanskog porijekla, kupila manju količinu kokaina, oko 4 grama za iznos od 350 kuna po gramu, i taj kokain je odmah tamo u hotelu u kojem je boravila i konzumirala.

Iako je sve to uredno izjavila na razgovoru u policiji, Mirjana Pukanić je prošli tjedan javno lagala da joj je drogu nabavljao njen suprug Ivo Pukanić, a izjavila i neke druge laži o svom pokojnom suprugu. Prošlotjednu tvrdnju Mirjane Pukanić da s pronađenim kokainom nema veze jer je obiteljski stan napustila dva tjedna prije nego je droga pronađena demantiraju i nalazi Centra za kriminalistička vještačenja. Zapisnik o biološko-kontaktnom vještačenju od 9. svibnja 2008. pokazao je da se na pronađenom kokainu i cjevčicama za njegovo konzumiranje nalazi DNK profil Mirjane Pukanić. Taj je zapisnik potpisala Nataša Ortynski, kriminalistički vještak za biološka vještačenja. Ako Mirjana Pukanić s tom drogom nije imala veze, postavlja se pitanje otkud na toj drogi njen DNK profil. S druge strane, na toj drogi nisu pronađeni ničiji drugi tragovi DNK profila, pa tako ni njenog supruga Ive Pukanića. Osim toga, kemijsko-toksikološka analiza njene kose napravljena 23. travnja 2008. pokazala je da "dostavljeni uzorak kose pod imenom Pukanić Mirjane u cijeloj dužini od 15 cm sadrži drogu kokain i metabolit kokaina s m/z:152 iz čega proizlazi da je imenovana konzument droge kokain u posljednjih više od 10 mjeseci".

Ista takva analiza napravljena je istog dana i na uzorku kose Ive Pukanića i njome je potvrđeno da Ivo Pukanić nije konzument droga. Te su analize napravili i potpisali vještaci Zdravko Kovačić, Marina Nestić i Olijandra Rogić. Kako je moguće da se DNK profil Mirjane Pukanić nalazi na kokainu za koji ona i njena odvjetnica tvrde da je njoj podmetnut nakon što je ona već napustila stan? (B. J.)

Vezane vijesti

Krivotvoritelj Gotovinine putovnice osuđen zbog krijumčarenja droge

Krivotvoritelj Gotovinine putovnice osuđen zbog krijumčarenja droge

Franjo Katavić, krivotvoritelj putovnice kojom se u bijegu koristio general Ante Gotovina, danas je na zagrebačkom Županijskom sudu nepravomoćno… Više

Komentari

registracija
3/7/09

GLAVNISUDAC, 16.09.09. 10:12

Pa već ne mogu vjerovat da toliko ponižavajući tekst u novinama koje več ionako jedva jedvice kupujem jer me je pomalo sram reči prijateljima da to čitam. O čemu se radi ? Gospođo Karli, ovaj vaš obračun sa gđom. Pukanić ZA NAS ČITAOCE VIŠE UOPĆE NEMA SMISLA .Polako stvarate malograđansku povuci - potegni pričicu oko pokojng i nas vjerne čitaoce (što mogu dokazat sa svim izašlim brojevima nacionala koje posjedujem-osim onima kad ste nakon ubojstva isto samo tako neumjereno obračunavali sa dotičnom gospođom) uvlačite u nešto šta nas uopče više ne interesira a i tim više što smo imali prilike gledati one vjesti gdje ju je policija brutalno odvukla...i tu smo večina stali uz nju ali ne protiv nikoga.Ta žena je pobjedila sustav a Vi nas sad tim vašim prljavim člancima navlačite protiv vas samih. Nacional čitam samo zbog : Jurdane, Mihovilović, Ferić, Baretić i Pavlić. Zbog njih trošim tih 14 kuna tjedno i novine koje već večina zove žutilo ja branim jer s timi sebe branim kao njihovog čitaoca (a i nabrojeni su mi uvjek odlični pa i kad se ne slažem s njima).Dakle gospođo Karli -prestanite proganjat onu jadnu gospođu koja nas isto tako ne interesira a i ionako ,koliko mogu vidjeti ,nema sretan život.
Ljep pozdrav
PS.
dajte ukinite već jednom taj horoskop i neka uzme stranicu netko od navedenih kolumnista.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika