15.09.2009. / 19:33

Autor: Hrvoje Šimičević

Sanader se sastao s premijerkom u Baltazaru: Čestitka trajala dva sata?

Da li su istim prijateljskim i srdačnim tonom pričali i o nekim drugim sporadičnostima, koje se imaju ubrzo dogoditi, a kao izravna posljedica vladavine bivšeg i sadašnjeg premijera - događaji poput masovnih prosvjeda, potencijalnog raskola vlade, novih slučajeva korupcije u javnim poduzećima - kao što već rekosmo - nije poznato

Premijerka sa svojim prethodnikom u restoranu Baltazar; foto: PixsellPremijerka sa svojim prethodnikom u restoranu Baltazar; foto: PixsellBivši premijer Ivo Sanader danas je premijerki Jadranki Kosor čestitao na onome što je do sada učinila, a posebno na nastavku pregovaračkog procesa s EU, potvrdio je večeras glasnogovornik hrvatske Vlade Zlatko Mehun. Sanader se sastao s premijerkom u zagrebačkom restoranu Baltazar, gdje joj je "čestitao na onome što je do sada učinila, a posebno na nastavku pregovaračkog procesa s EU".

Osim ove izjave, koja je iz vlade odaslana nakon što su mediji popratili susret Sanadera i Kosor - ukoliko se unaprijed lišimo pretpostavke da je sama čestitka trajala dva sata, koliko je ručak zapravo trajao - nije poznato o čemu su oni diskutirali u tom vremenskom periodu. Pretpostavki je mnogo, a jedna od priča kojom su se mogli pozabaviti na ručku jest dvostruka linija zapovijedanja u HDZ-u, odnosno recentno odmjeravanje snage Jadranke Kosor s pojedinim ministrima, što je prije koji dan kulminiralo njezinom objavom dotičnima kako više neće trpiti neposluh.

Jedna od pretpostavki je bila da su potonji partijski vojnici, poput ministra Darka Milinovića, i dalje zapravo produžena ruka Ive Sanadera, te da preko njih ovaj i nastoji držati sve konce u HDZ-u. No, današnji sastanak imao je zadatak da to demantira, pa se on na kraju dogodio u iznimno 'prijateljskom i srdačnom' okruženju, barem kako pišu pojedini mediji, poput Večernjeg lista. Da li su istim prijateljskim i srdačnim tonom pričali i o nekim drugim sporadičnostima, koje se imaju ubrzo dogoditi, a kao izravna posljedica vladavine bivšeg i sadašnjeg premijera - događaji poput masovnih prosvjeda, sve izvjesniji raskol vlade, novi slučajevi korupcije u javnim poduzećima - kao što već rekosmo - nije poznato.

Vezane vijesti

Sanader je bio svemoguć

Sanader je bio svemoguć

Bivši glavni tajnik HDZ-a Ivan Jarnjak završio je danas trodnevno svjedočenje u slučaju Fimi medija, ustvrdivši u odgovoru bivšem premijeru i… Više

Komentari

registracija
27/7/09

columbo, 16.09.09. 04:06

Tko je uopce taj Sanader? Je li to onaj dezerter s olupine broda "Mery Deare"?. Dajte "Nacional" ostavite se konacno veleizdajnika i ne trosite papir i vrijeme.
Kolikogod mi je glupo i tupo i ludo i otkaceno ono sto se pise o onoj klempusi Lambasi i ocvalom mafijasu Dikanu, ali cak i to kako god jest, podnosljivije je nego bilo sto o kukavici koji nas je ostavio na cjedilu... Ja toliko a vi se snadjite.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika