16.09.2009. / 14:19

Autor: Boris Bilas

Indeks 3: Za prolaz na ispitu od studentica tražili i seksualne usluge

Suđenje je počelo 3. lipnja čitanjem optužnice. Krivnju su priznali prvooptuženi ujedno i glavni posrednik Milan Ćevid, vanjski suradnik na Fakultetu Marko Slipčević te studentice Antonija Katavić i Ivana Ćorluka

Na zagrebačkomu županijskom sudu nastavlja se suđenje u slučaju Indeks 3 u kojemu se devetero profesora zagrebačkoga Ekonomskog fakulteta i još 12 osoba tereti za primanje i davanje mita radi kupnje ispita.

Danas su se preslušavale tajne snimke telefonskih razgovora Muniba Lujinovića, jednog od posrednika pri kupnji ispita i optužene studentice koja je priznala krivnju. Snimke potvrđuju da novac nije uvijek bio jedino sredstvo plaćanja - od studentica se tražila seksualna usluga, javlja HRT.

Naime, optuženi Lujinović studentici je upućivao izravne seksualne prijedloge. U sljedećem razgovoru isti je posrednik jednome studentu kojemu je obećao srediti ispit kod profesorice Deše Mlikotin-Tomić, ponudio povoljniju cijenu nego kod drugog profesora.

Prema USKOK-u, cijena ispita bila je od nekoliko stotina do dvije tisuće eura. Studenti ili njihovi roditelji, novac su davali dvojici posrednika koji su dio mita davali voditeljici referade. Ona je, prema njihovim uputama, studentima namještala ispitivače na koje su posrednici mogli utjecati.

Suđenje je počelo 3. lipnja čitanjem optužnice. Krivnju su priznali prvooptuženi ujedno i glavni posrednik Milan Ćevid, vanjski suradnik na Fakultetu Marko Slipčević te studentice Antonija Katavić i Ivana Ćorluka.

Nakon priznanja nitko od njih nije želio iznositi svoju obranu ili odgovarati na pitanja. Ostalih 17 optuženika odbacilo je USKOK-ove optužbe.

Vezane vijesti

'Fiolićev iskaz nije došao iz USKOK-a'

'Fiolićev iskaz nije došao iz USKOK-a'

USKOK je danas kao neistinite odbacio navode objavljene u medijima po kojima je Državno odvjetništvo plasiralo u javnost informaciju iz navodnog… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika