18.09.2009. / 14:23

Autor: Martina Čizmić

Špijunska afera: Prvi čovjek SOV-e osumnjičen za malverzacije?

Otkriveno je i da je u SOV-i postojao 'crni fond', za koji nisu imali dopuštenje. Iz tog se fonda, primjerice kupio 2000 eura vrijedan sat za jednog od agenata

Iztok PodbregarIztok PodbregarSlovensku obavještajnu agenciju ponovno potresaju afere. No, ova posljednja zapravo traje već dvije godine, otkako je parlamentarna komisija slovenskog parlamenta, zadružena za nadzor tajnih službi i javnih financija pokrenula istragu o poslovanju SOV-e.

Kako piše slovenski Dnevnik, sada su napokon podignute optužnice protiv visoko pozicioniranih dužnosnika obavještajne agencije, zbog znatnog oštećivanja državnog proračuna.

Podsjetimo, 2007. godine Janez Janša je osnovao posebnu radnu skupinu koja je trebala pregledati poslovanje SOV-e. Nakon početka revizije, u SOV-i je nastala kaotična situacija zbog koje su u javnost dospjele i neke tajne informacije. Tada je, među ostalim, u javnost iscurila i informacija da je slovenska tajna služba snimala razgovor između Janše i Ive Sanadera.

Otkriveno je i da je u SOV-i postojao 'crni fond', za koji nisu imali dopuštenje. Iz tog se fonda, primjerice kupio 2000 eura vrijedan sat za jednog od agenata.

Policija je otkrila i kako SOV-a, osim financijskih malverzacija ima i problema sa zakonom. Neovlašteno je prisluškivala slovenske i inozemne političare.

Kriminalisti su čak razgovarali i sa bivšim prvim čovjekom SOV-e, Iztokom Podbregarom, ali nije u potpunosti jasno da li kao sa svjedokom ili i kao jednim od osumnjičenih.

Vezane vijesti

Sloveniji prijeti nov skandal s razularenim tajnim agentima

Sloveniji prijeti nov skandal s razularenim tajnim agentima

Sloveniji prijeti novi skandal nakon što su se na internetu pojavile fotografije snimljene navodno na jednoj razularenoj zabavi za sadašnje i… Više

Komentari

registracija
18/9/09

bohtar, 18.09.09. 17:56

Čovek je radio po propisma,Gospodin bivši premijer stavo na čelo SOVEnesposobnjakoviča i usro stvar(Šinkovec)


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika