22.09.2009. / 18:18

Autor: Hrvoje Šimičević

Bandić u završnici pripreme za kampanju: 'Podržavam Josipovića'

Ukoliko se donese odluka o deveteročlanoj Skuštini, upitno je hoće li Bandić na to pristati bez borbe. Naime, gradonačelnička mu pozicija dozvoljava da jedini provodi odluke predstavničkog tijela. Kada bi se usprotivio, sigurno je da bi se našao u još jednim konfliktom sa središnjicom SDP-a

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić kazao je danas za Radio Sljeme kako podržava SDP-ovog predsjedničkog kandidata Ivu Josipovića. Na taj je način čelnik grada Zagreba po prvi puta otvoreno podržao legitimnog partijskog kandidata Josipovića, ali je poručio da će umjesto njega u toj kampanji biti uključeni i potpredsjednici u zagrebačkom SDP-u Ivo Jelušić i Jurica Meić.

Bandićeva izjava dolazi u jeku najnovijih informacija što se tiču njegove izvjesne kandidature za predsjednika države, preko koje bi on bio izravan konkurent Josipoviću, kojeg je danas - podržao.

Situacija u središnjici SDP-a u posljednjih dva tjedna došla do točke usijanja, a jedan od razloga tomu jest i Bandićeva nevoljkost da otvoreno podrži Josipovića i konačno obznani hoće li se kandidirati ili neće. Sada je konačno ispunio barem jednu želju rukovodstva sa Iblerovog trga, što međutim ne znači da se sam neće kandidirati. Prema informacijama što su objavljene u posljednjem broju Nacionala, Bandić užurbano priprema sve za moguće proglašenje kandidature, a jedan od njegovih bliskih suradnika priča kako će ovaj bez obzira na ishod izbora, uz činjenicu da ostaje na mjestu gradonačelnika, osnovati novu stranku i povući sa sobom najlojalnije kadrove iz gradske ispostave SDP-a.

Međutim, upitno je hoće li Bandić, bez obzira ostao u SDP-u ili ne, i dalje imati operativnu moć kojom je formalno bio jedini šef u Holdingu. Naime, već je otprije poznat plan proširenja Skupštine Zagrebačkog holdinga, koja je do sada imala samo jednog člana - Milana Bandića. Navodno je sam Bandić tijekom lokalnih izbora pristao na proširenje na devet članova i drastično oslabljenje vlastite pozicije. Bio je to pragmatični postizborni dio dogovora sa Zoranom Milanovićem. Ipak, unatoč dogovoru, Bandić je sve do sada uspio prolongirati donošenje takve odluke.

Jedan od glavnih inicijatora proširenja Skupštine Holdinga potpredsjednik zagrebačkog SDP-a Jurica Meić izjavio je za Business.hr kako će najvjerojatnije taj prijedlog ući u redovnu proceduru u Zagrebačkoj skupštini u listopadu, baš kada se očekuje da bi Bandić mogao objaviti kandidaturu. Ukoliko se donese odluka o deveteročlanoj Skuštini, upitno je hoće li Bandić na to pristati bez borbe. Naime, gradonačelnička mu pozicija dozvoljava da jedini provodi odluke predstavničkog tijela. Kada bi se usprotivio, sigurno je da bi se našao u još jednim konfliktom sa središnjicom SDP-a, kao što je sigurno da današnjim podržavanjem Josipovića i održavanjem neizvjesnosti oko vlastite kandidature i dalje nastavlja planski iritirati sve ljude u SDP-u koji mu nisu naklonjeni.

Vezane vijesti

Bandićevi milijuni za stadion ipak Dinamu

Bandićevi milijuni za stadion ipak Dinamu

Već ovog ljeta, unatoč manjku u proračunu, Milan Bandić je odlučio uložiti dodatnih 30 milijuna u sjevernu tribinu stadiona Maksimir. Time će gradsko… Više

Komentari

registracija
7/6/07

IvanVrhovljan, 23.09.09. 01:14

Je li tu samo riječ o kontroli ovoga ili onoga, što imamo i u HDZ-u i Državi, ili je to nabijanje popularnosti (držanjem u neizvjesnosti). Volio bih da političari budu sluge sa jadnostavnom spikom, i da medje šopaju sa problemima koje riješavju ovako ili onako u mjestima ukojima živimo ili smo (ne)zaposleni. Ako su zbrinuti političari uglavnom nemoćni u odvijanju događaja u relaciji sa sa svijetom, neka budu bar iskreni i pošteni u brbljanju o onome što bi trebalo učiniti. Pun mi je kufer govora o njihovim osobama kod prečestih izbora koji ništa bitnoga neće donijeti.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika