23.09.2009. / 14:49

Autor: Hrvoje Šimičević

Blokada signala: Nova TV zabranjuje emitiranje u BiH zbog autorskih prava

Sudeći prema prvim informacijama koje je nacional.hr dobio od Nove TV, do konačne zabrane gotovo će sigurno doći, a razlozi tomu su licence i autorska prava

Prvi čovjek Nove TV Siniša Svilan Prvi čovjek Nove TV Siniša Svilan Nova TV poslala je jučer Asocijaciji kablovskih operatera BiH odluku o hitnoj zabrani emitiranja svog programa na području BiH. Sudeći prema prvim reakcijama u susjednoj zemlji, privatna hrvatska televizija ovaj je zahtjev podnijela bez ikakvih objašnjenja o zabrani.

"Ne možemo reći ni kada će biti prekinuto emitiranje programa, ni hoće li uopće, jer mi nismo nadležni. To morate pitati Novu TV, isto kao i za razloge donošenja odluke", kazala je danas Novom Avazu glasnogovornica Regulatorne agencije za komunikacije (RAK) Amela Odobašić.

Sudeći prema prvim informacijama koje je nacional.hr dobio od Nove.tv, do konačne zabrane gotovo će sigurno doći, a razlozi tomu su licence i autorska prava.

"Zbog autorskih prava sa stranim distributerima sav program koji nije lokalna produkcija Nove TV potrebno je izvan područja RH kodirati. S obzirom da se to u kablovskom sustavu ne poštuje i Nova TV to ne može drugačije regulirati, nismo u mogućnosti dati dopuštenje za reemitiranje našeg signala niti za domaću produkciju", kazala je glasnogovornica Nove TV Vedrana Cvetko.

Vezane vijesti

Zoran Milanović - Optužnica protiv Gotovine politička inkriminacija

Zoran Milanović - Optužnica protiv Gotovine politička inkriminacija

Predsjednik SDP-a Zoran Milanović izjavio je večeras u Dnevniku Nove TV kako mu je optužnica protiv generala Ante Gotovine potpuno neprihvatljiva i… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika