24.09.2009. / 12:02

Autor: Hina

Policija ponovno istražuje tko je naručio ubojstvo Vjeke Sliška

Sliška, vođu jednog od zagrebačkih kriminalnih klanova iz 90-ih godina, hicima iz pištolja je 22. ožujka 2001. u užem središtu Zagreba na Cvjetnom trgu ubio Jammes Cappiau

Nikica JelavićNikica JelavićOsam i pol godina nakon ubojstva "kralja poker automata" Vjeke Sliška policija ponovno istražuje tko je naručio njegovo ubojstvo, a odluku o tome zagrebačko Županijsko državno odvjetništvo donijelo je nakon što je Sliškov šogor na suđenju Nikici Jelaviću izjavio da je od Vladimira Zagorca čuo da je likvidaciju naručio i platio Hrvoje Petrač.

Glasnogovornica Državnog odvjetništva RH Martina Mihordin potvrdila je danas Hini da je zagrebačko tužiteljstvo od policije zatražilo "provođenje izvida i prikupljanje potrebnih obavijesti vezanih uz iskaze svjedoka na suđenju Nikici Jelaviću". O pojedinostima tužiteljsko-policijske istrage nije željela ništa reći.

Sliškov Šogor Mijo Kovčo je u sudnici zagrebačkog Županijskog suda 15. rujna izjavio da mu je Vladimir Zagorec rekao da je Hrvoje Petrač naručio i platio ubojstvo Sliška. Kazao je i da se sa Zagorcem u Beču sastao prije tri godine na traženje umirovljenog generala koji je tamo živio.

Inače, Petrač i Zagorec bili su bliski prijatelji, no kasnije su se razišli. Petrač je osuđen kao organizator otmice njegova sina i svjedočio je protiv njega u aferi dragulji.

Kovčo je bio svjedok na ponovljenom suđenju Jelaviću za ubojstvo slučajnog prolaznika Zorana Dominija, pokušaj ubojstva Sliška i Jurja Dodića 1995. te pokušaj ubojstva Sliška i Ivice Bertića 1999. kad je i ubijen Domini.

Sliška, vođu jednog od zagrebačkih kriminalnih klanova iz 90-ih godina, hicima iz pištolja je 22. ožujka 2001. u užem središtu Zagreba na Cvjetnom trgu ubio Jammes Cappiau kojega je odmah potom likvidirao Sliškov tjelohranitelj Bertić.

On je zbog toga osuđen na devet godina zatvora, a zbog sudjelovanja u ubojstvu Sliška 13 godina zatvora dobio je Samir Ivošević koji izdržava kaznu, dok je drugi optuženik za sudjelovanje u Sliškovom ubojstvu Marko Nikolić zvan Markoni u bijegu. Na prvom suđenju 2002. on je kao supočinitelj osuđen na 30 godina zatvora, a pet godina kasnije u ponovljenom postupku je oslobođen, no i tu je presudu Vrhovni sud lani ukinuo i odredio novo suđenje.

Vezane vijesti

Potpisan Sporazum o uspostavi Centra za sigurni Internet

Potpisan Sporazum o uspostavi Centra za sigurni Internet

Sporazum o strateškom partnerstvu kojim je uspostavljen Centar za sigurniji Internet potpisan je danas u Ravnateljstvu policije Ministarstva… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika