25.09.2009. / 10:23

Autor: Hrvoje Šimičević

Kako se uvodi parking u Zagrebu: 'Zaskočili nas poput drumskih razbojnika'

Osim što su stupove i haustore u kvartu obljepili prosvjednim plakatima, stanari su prije koji dan preko medija poručili gradonačelniku Milanu Bandiću kako mu neće dopustiti uvođenje naplate parkiranja, pa makar na licu mjesta sprečavali same djelatnike Zagrebparkinga. Poslovođa i radnici koji su u međuvremenu završiti prvi dio posla, nisu bili previše pričljivi

Foto: IlustracijaFoto: IlustracijaKoliko ima istine u izjavama direktora Zagrebparkinga Mate Kraljevića kako dobar dio građana podržava najnovije uvođenje naplate parkinga u tri zagrebačke zone počevši od 1. listopada, uvjerila se sinoć novinarska ekipa portala nacional.hr. Naime, potpisnik ovih redaka slučajno se oko 23 sata zatekao u lokalu što se nalazi nasuprot Boćarskog doma, u Cvjetnom naselju, nedaleko od mjesta gdje je prije dva tjedna organiziran prosvjed protiv uvođenja naplate parkiranja. Na ogromnoj asfaltiranoj površini pored ovog sportskog centra, predviđenoj također za uvođenje naplate, sinoć je pod okriljem mraka pristiglo 10-ak djelatnika Zagrebparkinga, s namjerom da označe linije za parkirališna mjesta. Vrijeme operacije očigledno je odabrano kako bi se izbjegli eventualni incidenti s nezadovoljnim građanima.

Na mjestu radova pojavio se i pauk, koji je počeo dizati parkirane automobile. Taj je potez još više razbjesnio nekolicinu iznenađenih stanara koji su sjedili nekoliko metara dalje u kafiću. "Komunalna služba nema nikakvo pravo to raditi. Ovdje nije bilo parkirnih mjesta pa pauci ne smiju dirati privatnu imovinu ako za to nemaju zakonske osnove. Na ovakav način i u ovo doba noći mogu raditi jedino drumski razbojnici i lopovi. Pogledajte kako Milan Bandić provodi svoje odluke", kazao je jedan od desetak prisutnih stanara, koji je mobitelom počeo zvati poznanike što su nedavno u prosvjedu blokirali križanje Prisavlja i Cvjetne ceste. "Ovo im neće proći. Možda su nas večeras iznenadili, ali na ovakvu rabotu nećemo pristati. Ne poznajem osobu iz Cvjetnog naselja koja odobrava uvođenje parkiranja. To što Kraljević i ostali tvrde, to je obična laž", dodao je drugi stanar, objasnivši nam i razloge zbog kojih se djelatnicima Zagrebparkinga toliko žuri.

Osim što su stupove i haustore u kvartu oblijepili prosvjednim plakatima, stanari su prije koji dan preko medija poručili gradonačelniku Milanu Bandiću kako mu neće dopustiti uvođenje naplate parkiranja, pa makar na licu mjesta u tome spriječili same djelatnike Zagrebparkinga. Poslovođa i radnici su u međuvremenu brzo završiti prvi dio posla, valjda zbog toga nisu bili previše pričljivi, pa smo ostali zakinuti za odgovor na pitanje jesu li stanari bili obavješteni o radovima te upozoreni da maknu svoje automobile. Nismo saznali ni zašto su se radovi odvijali usred noći. "Samo smo ih mislili malo pomaknuti", bio je jedini odgovor na pitanje stanara kako se usude micati privatna vozila bez dozvole vlasnika.

Vezane vijesti

Deponij Zagrebparkinga premješten na Zagrebački velesajam

Deponij Zagrebparkinga premješten na Zagrebački velesajam

Deponij "pauk" službe Zagrebparkinga za vozila premještena zbog prekršaja, od danas, 4. lipnja u 8 sati, nalazi na novoj lokaciji na Zagrebačkom… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika