25.09.2009. / 11:03

Autor: Andrea Belin

Kućni fitness: 4 lake vježbe za potpuno savršenu stražnjicu

Ako niste zadovoljni izgledom svoje stražnjice nudimo vam nekoliko vježbi kojima ćete u kratkom periodu postići savršene rezultate!

Za lijepu guzu se valja potruditiZa lijepu guzu se valja potruditiZna se da pripadnici jačeg spola, najprije kod žena bacaju oko na stražnjicu. Ukoliko taj dio tijela nije zategnut i savršeno oblikovan teško da će muškarac krenuti u osvajanje. Stoga, ako niste zadovoljni izgledom svoje stražnjice nudimo vam nekoliko vježbi kojima ćete u kratkom periodu postići savršene rezultate!

1. Čučnjevi
Zna se da su čučnjevi jedna od najučinkovitijih vježbi za stražnjicu, bokove i bedra, stoga se uspravite i raširite noge. Trbuh uvucite, a koljena neka budu savijena. Nakon što zauzmete takav stav, lagano se spuštajte u čučanj. U tom položaju ostanite najmanje pet sekundi. Ukoliko se duže vrijeme niste bavili nikakvim fizičkim aktivnostima, prva tri dana, vježbe ponavljajte osam do deset puta.

2. Iskorak
Iskorak je odlična vježba za jačanje unutrašnje strane butine i bedra, međutim na taj način možete oblikovati i stražnjicu. Desnom nogom napravite iskorak i lagano se spuštajte u čučanj sve dok koljeno lijeve noge ne bude desetak centimetara od poda. Vježbu ponovite najmanje osam puta. Nakon toga ponovite postupak lijevom nogom.

3. Vježbe na podu
Lezite na leđa tako da su vam noge savijene u koljenu. Stopalima se oslonite na pod i ne zaboravite da morate polako disati. Stražnjicu polako dižite od poda i u zraku ju držite najmanje pet sekundi, a zatim ju polako spuštajte prema podu. Valja napomenuti da ritam disanja morate uskladiti s brojanjem, a bilo bi dobro da vježbu ponavljate petnaestak minuta.

4. Zatezanje
Ovaj put lezite na desni bok i ispružite desnu ruku na koju ćete nasloniti glavu. Lijevu ruku položite ispred grudi s tim da dlan oslonite na pod. Noge moraju biti zategnute, a stopala pod kutom od devedeset stupnjeva. Polako dišite i lijevu nogu podižite pod kutom od četrdeset i pet stupnjeva. Kako bi rezultati bili vidljivi već nakon nekoliko dana, vježbu ponavljate dvadesetak puta.

Vezane vijesti

Balet i pilates - ojačajte stražnjicu, mišiće, ali i samopouzdanje!

Balet i pilates - ojačajte stražnjicu, mišiće, ali i samopouzdanje!

Dok je balet klasičan ples koji zahtijeva dugotrojno učenje i potpuno posvećivanje, pilates je puno jednostavnija metoda vježbanja kojom jačamo… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika