25.09.2009. / 13:40

Autor: Renato Baretić

Sve za sina: Marija Tudor-Vidošević u ulozi skiperice

Dok druge bakice drhtavim rukama prave domaće rezance za juhu na nedjeljnom ručku, majka predsjedničkog kandidata u Paul&Shark bermudama, u Gantovoj majici i Killer Loop očalama s Galianovom sigurnosnom vezicom oko glave, lomi valove i u sebi proklinje taj nesretni pomorački kruh sa sedam kora

Dakle, osim stana na Pantovčaku (80 kvadrata) i još jednog manjeg u splitskoj Kamenitoj ulici, umirovljenica Marija Tudor-Vidošević, gospođa majka Nadana Vidoševića - otkrilo se neki dan - posjeduje i neveliku jahtu (dvjestotinjak tisuća dolara, ne više) privezanu u špinutskoj lučici podno sjevernih obronaka Marjana, namijenjenu iznajmljivanju.

Što je to jednu gospođu u osmom desetljeću života moglo nagnati da se krene baviti jahting-čarterom? U dobi kad većina njezinih vršnjakinja jedinu preostalu vezu s morem održava tek nujnim pogledima na pučinu s ponistre ili šentade, ova se vremešna dama odlučila upustiti u riskantni biznis sa zahtjevnim i razmaženim turistima koji pojma nemaju da pred neverin nikako nema smisla isplovljavati i da timun nije Atenjanin.

Dok druge bakice drhtavim rukama prave domaće rezance za juhu na nedjeljnom ručku, ova u Paul&Shark bermudama, u Gantovoj majici i Killer Loop očalama s Galianovom sigurnosnom vezicom oko glave, lomi valove i u sebi proklinje taj nesretni pomorački kruh sa sedam kora... Krv i znoj, težak rad i dobrobit tek na dugi rok - to je sve što joj je proricao sin u vrijeme kad se upuštala u posao, ali nije se obazirala na njegove crne slutnje.

Hrabro se upustila u posao, uložila u nj cijelu životnu ušteđevinu (ma koliko se jedinac bunio što ništa neće naslijediti od pošandrcale matere) i sad je tu gdje je. Sama brine o sebi, rinta cijelu sezonu, ali joj zato nitko ne može reći da nije svoja na svome ili da ikome išta duguje. Gospođa Marija Tudor-Vidošević vlastitim je žuljevima stekla i stanove i jahtu, a sin nek se misli. Ona njemu ne duguje ništa, a neće ni on dugovati njoj, pod uvjetom da vrati onu malu obiteljsku zbirku umjetnina koju je onomad, pod okriljem noći, dok je mama po olujnom jugu vozala neke prestravljene Bavarce od Palagruže do Komiže, iz roditeljskog suterenskog doma ponio u Zagreb.

Ma, ako je i ne vrati, oprostit će mu ona. Jedna je majka.

Vezane vijesti

Mesić: Neizravno sam pomogao Karamarku

Mesić: Neizravno sam pomogao Karamarku

Bivši hrvatski predsjednik Stjepan Mesić gostovao je u emisiji '60 minuta' televizije 24sata i govorio o svom odnosu s novim predsjednikom HDZ-a… Više

Komentari

registracija
30/3/09

radar, 25.09.09. 14:21

preslatko ^^


registracija
27/7/09

columbo, 26.09.09. 18:25

Ja mislio da je Nadan slucajno zgrnuo to silno blago.


registracija
20/7/09

Hallelujah, 04.10.09. 19:24

***Posandrcala majka i sin***


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika