17.05.2004. / 00:00

Autor: Tanja Simić

SICG

ĐINĐIĆ INSCENIARAO ATENTAT NA SAMOGA SEBE?

ĐINĐIĆ INSCENIRAO ATENTAT NA SAMOGA SEBE?

Bivši ministar vanjskih poslova SiCG Goran Svilanović prenio je u nedjelju, gostujući u emisiji “Nedjeljom u dva
”, glasinu koja kruži Beogradom prema kojoj se ubijeni premijer Đinđić dogovorio s Miloradom Lukovićem Legijom o insceniranju atentata na samoga sebe. “Ono što je sada glavna priča, koju priča Gradimir Nalić, ranije savjetnik Koštunice za ljudska prava, i koji je prije toga bio u nevladinom sektoru i bavio se zaštitom ljudskih prava kao odvjetnik, sada ne znam da li ima neku formalnu funkciju u kabinetu ili ne, ali ono što priča čak i nekim ljudima koji su bili u vašem prilogu, je da će Legija na suđenju izjaviti da se on dogovorio sa Đinđićem da će ubiti njegovog telohranitelja, da bi Đinđić onda imao razlog za organizaciju te velike operacije “Sablja” i hvatanje gomile kriminalaca, ali da je neka strana služba ispalila treći metak i ubila Đinđića i da on nema ništa sa tim”, izjavio je Svilanović u emisiji “Nedjeljom u dva”.
U razgovoru za srbijanski Radio B92, Gradimir Nalić u potpunosti je opovrgnuo izjavu koju je Svilanović dao za HTV, izjavivši da ovo nije prvi put da Goran Svilanović priča gluposti u inozemstvu. “To je radio i dok je bio ministar vanjskih poslova, a vidimo da je i sad potrčao da se uključi u ono što je bivši premijer Živković nazvao samoorganiziranjem. Ja sam mislio da je Goran Svilanović zbog neke mudrosti dobio nadimak Sokrat, ali sada vidim da je on na najboljem putu da dobije nadimak Ezop”, komentirao je Nalić.

Vezane vijesti

Pokušaj atentata navodno povezan s kavkaskim emiratom

Pokušaj atentata navodno povezan s kavkaskim emiratom

Međunarodno poznati kriminalci pritvoreni u ukrajinskome gradu Odesi priznali su da su htjeli izvesti atentat na ruskoga predsjednika Vladimira… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika