26.09.2009. / 15:38

Autor: Borivoje Dokler

Lamborghini Reventon Roadstar: Bez krova do 330 km/h

Jedan od najbržih roadstara na svijetu, koji pokreće 6.5-litarski V12 motor snage 670 konjskih snaga, bit će proizveden u samo 20 primjeraka po cijeni od 1.1 milijun eura bez davanja

Reventonu Roadstaru na Sajmu u Frankfurtu nije odolio ni njemački nogometni reprezentativac Lucas PodolskiReventonu Roadstaru na Sajmu u Frankfurtu nije odolio ni njemački nogometni reprezentativac Lucas PodolskiNakon što je prije dvije godine Lamborghini na frankfurtskom Sajmu premijerno predstavio ultimativni sportski automobil Reventon, ove je godine na istome mjestu prikazao i njegovu verziju s pomičnim krovom. Dizajnerima Reventon Roadstara glavni dizajnerski uzor bio je borbeni zrakoplov, pa model karakteriziraju izuzetno agresivne i oštre lnije.

Povećanje snage motora od 20 KS zbog povećane težine

Automobil pokreće snažni 6.5-litarski V12 motor snage 670 KS, što je povećanje od 20 KS u odnosu na coupeZa Revertona Roadstara osmišljena je nova mat siva boja, koja mu uz peterokračne 18-inčne naplatke daje izuzetno agresivnu vizuruZa Revertona Roadstara osmišljena je nova mat siva boja, koja mu uz peterokračne 18-inčne naplatke daje izuzetno agresivnu vizuru verziju. Dodatna snaga bila je potrebna kako bi se, zbog povećanja mase od 25 kilograma, ostvarile iste perfomanse kao i kod coupe verzije. Reventon Roadstar tako do stotke stiže za samo 3,4 sekunde i ne zaustavlja se sve do maksimalne brzine od 330 km/h. Te perfomanse omogućuju mu titulu jednog od najbržih na svijetu, a činjenica da će biti proizveden u samo 20 primjeraka po cijeni od 1.1 milijun eura (bez davanja), prolongiraju ga i u jedno od najekskluzivih i najpoželjnijih vozila na svijetu.

Karoserija je u cjelosti napravljena od karbonskih vlakana

Karoserija vozila, osim nekih dijelova vrata, u cijelosti je napravljena od karbonskih vlakana, tako da masa vozila iznosi samo 1690 kilogramaKaroserija vozila, osim nekih dijelova vrata, u cijelosti je napravljena od karbonskih vlakana, tako da masa vozila iznosi samo 1690 kilogramaKaroserija vozila, osim nekih dijelova vrata, u cijelosti je napravljena od karbonskih vlakana, tako da masa vozila iznosi samo 1690 kilograma. Za Revertona Roadstara osmišljena je nova mat siva boja, koja mu uz peterokračne 18-inčne naplatke daje izuzetno agresivnu vizuru. Naplatci su konstruirani tako da stvaraju efekt turbine, tako da osim estetske funkije imaju i funkciju hlađenja keramičkih kočionih diskova. Interijer automobila slijedi vanjski dizajn, pa kokpit karakteriziraju oštre jednostavne linije koje omogućuju najviši stupanj funkcionalnosti.

Komanda ploča kao u borbenom zrakoplovu

Kao i kod modernog borbenog zrakoplova, na komandnoj ploči nema više klasičnih instrumenata, već se sveInterijer automobila slijedi vanjski dizajn, pa kokpit karakteriziraju oštre jednostavne linije koje omogućuju najviši stupanj funkcionalnostiInterijer automobila slijedi vanjski dizajn, pa kokpit karakteriziraju oštre jednostavne linije koje omogućuju najviši stupanj funkcionalnosti informacije prikazuju putem transreflektivnog i transmisijskog zaslona. Vozač može birati želi li da se podaci na digitalnom zaslonu prikazuju u obliku klasičnih okruglih instrumenata ili u modernom grafičkom obliku. Na sredini zaslona, kao i u bolidima Formule 1, prikazuju se podaci o jačini G-sile; točnije njezina jačina pri ubrzavanjima, kočenjima i velikim zavojima.

Vezane vijesti

'Vino je jedan od naših najvažnijih proizvoda'

'Vino je jedan od naših najvažnijih proizvoda'

"Vino je jedan od naših najvažnijih proizvoda, a vina u Međimurju su sjajna" rekao je predsjednik Repulike Ivo Josipović u Štrigovi prilikom posjeta… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika