26.09.2009. / 19:24

Autor: Hina

CNN: SAD je tajne o Iranu dijelio s Rusijom i Kinom

Sjedinjene Države neko su vrijeme dijelile obavještajne podatke o iranskom drugom nuklearnom pogonu s Rusijom i Kinom, kaže se u CNN-ovoj subotnjoj vijesti nastaloj na temelju podataka od jednoga vladina dužnosnika.

Po tim podacima, američki predsjednik Barack Obama upotrijebio je obavještajne podatke kako bi nagovorio Rusiju i Kinu da pristanu na eventualne sankcije protiv Irana.

Obamina strategija gradnje koalicije s Kinom i Rusijom već je urodila plodom, rekao je taj neimenovani političar, jer je ruski predsjednik Dmitrij Medvedev već dao nagovijestiti ruski pristanak na sankcije.

Medvedev je rekao da Rusija kao članica Vijeća sigurnosti Ujedinjenih naroda s pravom veta, a suprotno svojem dosadašnjem ponašanju, podupire sankcije protiv Irana.

"Propadnu li sadašnje inicijative, treba razmisliti o drugim mehanizmima", rekao je ruski predsjednik nakon sastanka G20 u američkom gradu Pittsburghu.

Vezane vijesti

Iranski general: vojni udar bio bi kraj Izraela

Iranski general: vojni udar bio bi kraj Izraela

Visokorangirani iranski general u subotu je izjavio kako bi izraelska vojna akcija usmjerena protiv iranskoga nuklearnog programa doveo bi do… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika