27.09.2009. / 10:50

Autor: Hina

Kličko obranio titulu: U 'sparing-meču' porazio Arreolu

Sudac Jon Schorle prekinuo je meč nakon 10. runde, konzultirajući se prethodno s Arreoleonim glavnim trenerom Henryem Ramirezom

Foto: Nacionalova arhivaFoto: Nacionalova arhivaUkrajinski boksač Vitalij Kličko u subotu je obranio titulu svjetskog prvaka u teškoj kategoriji po WBC-u, tehničkim nokautom nad dosad nepobijeđenim Amerikancem meksičkog podrijetla Christobalom Arreolom, u Staples Centru u Los Angelesu.

Sudac Jon Schorle prekinuo je meč nakon 10. runde, konzultirajući se prethodno s Arreoleonim glavnim trenerom Henryem Ramirezom.

To je peta Kličkova pobjeda u petoj od šest borbi u SAD-u i treća od četiri borbe u Los Angelesu.

Prije sudačkog prekida, Kličko je po ocjenama sudaca vodio 98-92, dobivši sve runde osim jedne, a borba je uglavnom nalikovala na sparing-meč, s Arreolom koji je s visoko podignutim gardom štitio glavu, i Kličkom koji je spustio šake no koljena i udarao Arreolu gdje mu se prohtjelo.

U profesionalnom boksu od 1996., Kličko je poboljšao svoj skor na 38 pobjeda u 40 mečeva, uz 37 nokauta.

Braneći titulu prvaka po WBC-u, Kličko je u ožujku ove godine u devet rundi svladao Juana Carlosa Gomeza, a prošle godine je tukao izazivača Samuela Petera.

Vitalij Kličko držao je titulu svjetskog prvaka po WBC 2004. godine, prije no što se na četiri godine povukao zbog ozlijede.

"Arreola će jednom biti prvak, ali ne još", rekao je Kličko nakon meča.

Dosada neporaženi Arreola, u svoj je profesionalni skor ubilježio prvi poraz, pa mu je sada rezultat 27-1.

"Stvarno sam danas želio postati prvak i radio sam na tome koliko sam mogao", rekao je Arreola, koji se nakon sudačkog prekida borbe rasplakao i ispričao se svojim brojnim latinoameričkim navijačima u dvorani.

Vezane vijesti

David Haye odlazi u mirovinu?

David Haye odlazi u mirovinu?

David Haye, donedavni svjetski prvak u teškoj kategoriji, prema verziji WBA, obavijestio je Britanski boksački savez da se povlači u mirovinu. Haye… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika