27.09.2009. / 13:52

Autor: Hina

HFP demantira nagađanja: 'Neće biti produljenja roka za kupnju škverova'

"Hrvatski fond za privatizaciju odlučno demantira špekulacije da će se prolongirati rok za podnošenje ponuda za kupnju hrvatskih brodogradilišta, koje se posljednjih dana pojavljuju u pojednim hrvatskim medijima", stoji u priopćenju

Foto: IlustracijaFoto: IlustracijaMeđunarodni natječaj za prodaju šest hrvatskih brodogradilišta zatvara se 30. rujna 2009. u 14 sati, za kada je predviđeno javno otvaranje ponuda, kako je i navedeno u javnim pozivima za kupnju dionica društava, objavljenim u međunarodnom i hrvatskom tisku", priopćio je danas Hrvatski fond za privatizaciju (HFP), demantiravši medijske špekulacije o prolongiranju roka za ponude.

"Hrvatski fond za privatizaciju odlučno demantira špekulacije da će se prolongirati rok za podnošenje ponuda za kupnju hrvatskih brodogradilišta, koje se posljednjih dana pojavljuju u pojednim hrvatskim medijima", stoji u priopćenju.

Ovim putem, ističe, HFP, potvrđujemo da je interes potencijalnih investitora velik, što je i vidljivo iz velikog broja otkupljenih ponudbenih dokumentacija. Međutim, nastavlja se u priopćenju, i dalje ne možemo govoriti o broju, kao ni tko je otkupio ponudbenu dokumentaciju - upravo stoga da bi svima zainteresiranima omogućili jednake uvjete u ovoj utakmici.

HFP podsjeća da je bilo upita pojedinih potencijalnih investitora o mogućnosti produljenja roka za predaju ponuda, kako bi mogli obaviti detaljnije "dubinsko snimanje" brodogradilišta za koja su javni pozivi objavljeni. HFP je o toj mogućnosti proveo anketu među svima koji su otkupili ponudbenu dokumentaciju, međutim, utvrđeno je da je prvotno vrijeme trajanja natječaja dovoljno da se snimi stanje i prikupi sva potrebna dokumentacija, te da rok za predaju ponuda ostaje kako je i prvotno naveden, priopćio je HFP, ističući još jednom da će pravi interes i najozbiljniji ponuditelji biti javno poznati u srijedu, 30. rujna 2009. u 14 sati, kad će se ponude i otvarati.

Vezane vijesti

"Namjerno rušenje Brodotrogira"

"Namjerno rušenje Brodotrogira"

Čelnici sindikata u Brodotrogiru zatražili su danas od prvog potpredsjednika Vlade i ministra gospodarstva Radimira Čačića da se žurno očituje o… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika