27.09.2009. / 17:25

Autor: Nacionalova redakcija

Vidošević će svjedočiti u Haagu na poziv Čermakove obrane

Vidošević će najvjerojatnije pred haaškim tužiteljstvom svjedočiti o kontatima koje je imao sa Čermakom nakon akcije Oluja. Kandidat za Mesićeva nasljednika je 1995. godine bio ministar gospodarstva

Predsjednički kandidat Nadan Vidošević svjedočiti će pred haaškim sudom na poziv obrane generala Ivana Čermaka, kojemu se sudi zbog ratnih zločina. Vidošević će najvjerojatnije pred haaškim tužiteljstvom svjedočiti o kontatima koje je imao sa Čermakom nakon akcije Oluja, piše Jutarnji list. Kandidat za Mesićeva nasljednika je 1995. godine bio ministar gospodarstva, a Čermak je nakon oslobođenja Knina imenovan zapovjednikom Zbornog mjesta Knin.

Čermakova obrana se sastoji u tezi kako je njegova funkcija u tom gradu bila isključivo civilna, unatoč tomu što je imao čin generala i uniformu. Prema tvrdnjama obrane, Tuđman ga je imenovao na tu funkciju jer mu je zadatak bio obnoviti život u Kninu, pa tako i gospodarstvo.

Vezane vijesti

Hrvatska ima 28% veću prodajnu površinu po stanoviku od zemalja EU

Hrvatska ima 28% veću prodajnu površinu po stanoviku od zemalja EU

U primjeni najnovijih tehnoloških rješenja kao i strukturnoj konsolidaciji ponajviše je napravljeno u trgovini, rekao je Nadan Vidošević, predsjednik… Više

Komentari

registracija
24/9/09

mrone4one, 27.09.09. 22:46

Sumnjam da će svjedočiti poput Mesića, jer ono što je Mesić napravio nitko ne može ponoviti. Takav nam predsjednik više ne treba. Ako po ničemu drugome onda ćemo po ovome svjedočenju vidjeti kakav je Vidošević kandidat za predsjednika, a po mome mišljenju, on u Haagu može napraviti samo dobroga.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika