28.09.2009. / 09:21

Autor: Hina

Iran pokusno ispalio rakete srednjeg dometa, sljedeće mogu do Izraela

Informacija o nuklearnoj tvornici južno od Teherana čini još važnijim i hitnijim sastanak šest velikih svjetskih sila i iranskih predstavnika 1. listopada u Ženevi

Foto: IlustracijaFoto: IlustracijaIranci su u ponedjeljak obavili pokusno ispaljivanje raketa srednjega dometa Šahab 1 i 2, izvijestila je državna televizija, samo dan nakon što su pripadnici elitne Revolucionarne garde, u sklopu vojnih vježbi, ispalili nekoliko raketa kratkoga dometa.

Vojne vježbe održavaju se usred pojačanih napetosti zbog iranskih nesuglasica sa Zapadom u pogledu nuklearnog programa te zemlje i objave Teherana da gradi i drugu nuklearnu tvornicu za obogaćenje urana.

Informacija o nuklearnoj tvornici južno od Teherana čini još važnijim i hitnijim sastanak šest velikih svjetskih sila i iranskih predstavnika 1. listopada u Ženevi.

Domet jutros ispaljenih raketa Šahab 1 i 2 je između 300 i 700 km. Iranci su najavili da će se tijekom dana obaviti pokusno ispaljivanje raketa tipa Šahab 3 dometa 2.000 km koje, prema tvrdnjama analitičara, mogu dosegnuti Izrael i američke vojne baze u Zaljevu.

Vezane vijesti

Iranski general: vojni udar bio bi kraj Izraela

Iranski general: vojni udar bio bi kraj Izraela

Visokorangirani iranski general u subotu je izjavio kako bi izraelska vojna akcija usmjerena protiv iranskoga nuklearnog programa doveo bi do… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika