28.09.2009. / 12:34

Autor: Hina

Čakovec: Nastavljen štrajk radnika MTČ-a

Po najavi Posavca, sastanak bi se ipak trebao održati danas oko 13 sati, a ako se to ne dogodi sindikat će poduzeti daljnje akcije, među kojima je i pokretanje stečaja

Foto: Screenshot HRTFoto: Screenshot HRTRadnici MTČ-a već sedmi dan štrajkaju zahtijevajući isplatu plaća za srpanj i kolovoz, putnih troškova za tri mjeseca, te ostalih financijskih obveza tvrtke poput jubilarnih nagrada.

Osim što su već tjedan dana u štrajku, radnici od petka drže zaključanim tvornički krug ne dozvoljavajući odvoz robe i imovine tvrtke.

Sindikalni povjerenik Stanko Posavec rekao je Hini da su se na taj korak odlučili nakon što su se vlasnici tvrtke i predstavnici Uprave oglušili na zahtjev sindikata za sastankom na kojem bi zajednički pronašli rješenje nagomilanih problema.

Po najavi Posavca, sastanak bi se ipak trebao održati danas oko 13 sati, a ako se to ne dogodi sindikat će poduzeti daljnje akcije, među kojima je i pokretanje stečaja.

Prikupljamo potpise radnika i dosad se većina njih odlučila za stečaj, rekao je Posavec.

Vezane vijesti

Uhićeni bivši direktori MTČ-a zbog utaje poreza teške 13 milijuna kuna

Uhićeni bivši direktori MTČ-a zbog utaje poreza teške 13 milijuna kuna

Zbog osnovane sumnje da su utajili porez, policija je uhitila dvojicu bivših direktora MTČ-a d.d. i MTČ-a Tvornice rublja. Nakon prijave Općinskoga… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika