28.09.2009. / 14:19

Autor: Martina Čizmić

Pahor tvrdi: Prijedlog sporazuma o granici s RH već je gotovo napisan

"Vlada će, tako je barem planirano, prihvatiti inicijativu još ovaj tjedan i poslati ju odboru za vanjsku politiku u parlament", rekao je slovenski premijer novinarima

Borut PahorBorut PahorSlovenski premijer Borut Pahor održao je danas u Ljubljani sastanak sa predsjednicima parlamentarnih stranaka na kojima im je još jednom predstavio dogovor između njega i hrvatske kolegice Jadranke Kosor, ali ih i obavijestio o arbitražnom sporazumu kojim bi trebalo biti riješeno pitanje izlaza na otvoreno more.

Iako je nakon sastanka Pahor ponovio kako nije postignut nikakav konsenzus među strankama, ali i da to nije ni očekivao jer je sastanak bio 'informativne naravi', ipak je otkrio kako će slovenska vlada već ovaj tjedan prihvatiti prijedlog arbitražnog sporazuma.

"Vlada će, tako je barem planirano, prihvatiti inicijativu još ovaj tjedan i poslati ju odboru za vanjsku politiku u parlament", rekao je slovenski premijer novinarima. Dodao je kako je arbitražni sporazum 'gotovo napisan' te da su obje strane 'upoznate sa odlukama'.

"Odluke je pripremila treća strana, a obje države moraju u skladu s njihovim unutarnjim pravnim redom izaći s inicijativom i usuglasiti sadržaj ovog sporazuma", pojasnio je Pahor.

Slovenski je premijer uvjeren da će to uspjeti objema državama.

Vezane vijesti

'Neću dati ostavku'

'Neću dati ostavku'

Neću dati ostavku na mjesto potpredsjednice Hrvatskog sabora, kao što je to učinio Vladimir Šeks, poručila je Jadranka Kosor nakon jutrošnje sjednice… Više

Komentari

registracija
16/6/09

vladko1936, 28.09.09. 17:34

Ako je po Pahoru, baš me zanima kako će Kosorova izaći u javnosti sa objašnjenjima i sumnjama koje su ovaj sporazum stalno pratili? A ona je sve negirala.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika