28.09.2009. / 14:54

Autor: Nacionalova redakcija

Zrinka Živković Matijević naslijedila Zdeslava Šantića u Raiffeisen Consultingu

Zrinka Živković Matijević u Raiffeisen Consultingu je od 2004. kada je tamo došla iz Ministarstva financija

Zrinka Živković MatijevićZrinka Živković MatijevićZrinka Živković Matijević imenovana je direktoricom Direkcije za ekonomska istraživanja, a na novu dužnost stupa 01. listopada. Na tu funkciju dolazi s mjesta više ekonomske analitičarke Raiffeisen Consultinga d.o.o. (RC) te nasljeđuje Zdeslava Šantića koji prelazi u drugu financijsku instituciju.

Zrinka Živković Matijević je rođena 1977. godine u Zadru, diplomirala je i magistrirala na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Karijeru je započela odmah po završetku dodiplomskog studija 2002. godine kao komercijalno-financijski referent u privatnoj tvrtki za usluge, unutarnju i vanjsku trgovinu, a iste godine se zaposlila u Ministarstvu za europske integracije, u Upravi za strategiju integriranja gdje radi do konca 2003. godine. Nakon toga, zapošljava se u Ministarstvu financija, u Upravi za financijski sustav, a odgovorna je za područje tržišta kapitala i analize te područje europskih integracija.

U Raiffeisen Consulting dolazi 2004. godine na poziciju ekonomske analitičarke u Direkciju za ekonomska istraživanja. Dolaskom na funkciju direktorice, Živković Matijević će voditi tim sastavljen od šest ekonomskih i financijskih analitičara koji se bave proizvodnjom poslovnih informacija s područja makro, mezzo i mikroekonomije za interne potrebe članica Raiffeisen grupe te vanjskih korisnika.

Dodatno usavršavanje Živković Matijević je realizirala pohađajući brojne konferencije i seminare s područja gospodarskog sustava Europske Unije, poduzetništva u tranziciji, izravnih stranih investicija i slično. Pored toga, aktivno je sudjelovala na realizaciji nekoliko projekata, a objavljuje i znanstvene radove u zbornicima skupova s međunarodnim recenzijama, časopisima te knjigama. Kao posebna područja interesa Živković Matijević izdvaja makroekonomiju, financijski sustav i pridruživanje EU.

Vezane vijesti

Što u slučaju hrvatskog NE?

Što u slučaju hrvatskog NE?

Godina je 2015. Tri godine ranije Hrvatska je rekla NE na referendumu o pristupanju Europskoj uniji, a sljedeći nije ni blizu. Novi pregovori su puno… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika