28.09.2009. / 15:01

Autor: Ivica Medo

Arsenal pun kao brod: Profit 35.2 milijuna funti, ali Wenger odbija trošiti na pojačanja

Londonski nogometni klub Arsenal završio je godinu zaključno s 31. svibnjem s profitom nakon oporezivanja od 35.2 milijuna funti

Eduardo da Silva i Arsene WengerEduardo da Silva i Arsene WengerObjavljeno je kako je ukupni promet kluba iznosio 313.3 milijuna funti, od čega 100 milijuna otpada na izravnu zaradu od ulaznica, suvenira i ostale ponude na stadionu Emirates, te 88 milijuna od prodaje 208 apartmana koji su izgrađeni na starom stadionu "topnika" Highburyju.

Glavni direktor Arsenala Peter Hill-Wood tvrdi kako je rezultat na travnjaku uvijek važniji od profita na Emirates stadionu. On tvrdi kako Arsene Wenger može potrošiti novac na nova pojačanja.

"Sjajna je to vijest, ali profit nije smisao postojanja našeg velikog kluba. Wenger sada ima dovoljno sredstava da kupi nove igrače ako vjeruje da oni mogu podići kvalitetu naše momčadi", kaže Hill-Wood.

Usprkos tome što je Arsenal 2006. došao do finala Liga prvaka, "topnici" nisu osvojili trofej od 2005. kada su podigli pehar FA kupa. Wenger je do sada odbijao trošiti veliki novac na nove igrače vjerujući kako može do trofeja s mladom momčadi koju je imao rukama te produženjima ugovora s glavnim zvijezdama poput Cesca Fabregasa, Thea Walcotta i Robin van Persiea.

No, takva politika do sada se u rezultatskom smislu nije pokazala uspješnom. Arsenal je posljednji put bio prvak Engleske 2004.

Vezane vijesti

Wenger: Hrvatska je autsajder

Wenger: Hrvatska je autsajder

Menadžer Arsenala Arsene Wenger analizirao je za klupsku internetsku stranicu stanje i šanse u skupini C na Europskom nogometnom prvenstvu u Ukrajini… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika