28.09.2009. / 15:36

Autor: Boris Bilas

'Tako lepa, a tako blizu': Na Jadranu ovo ljeto 25 posto više srpskih turista

"Učinak je postignut - stiglo nam je 25 posto više gostiju iz Srbije, što je zadovoljavajuće s obzirom da je i njih zadesila kriza i smanjila broj putovanja", iznio je ministar turizma Damir Bajs

Ministar turizma Damir Bajs zadovoljan je s rezultatima turističke sezoneMinistar turizma Damir Bajs zadovoljan je s rezultatima turističke sezoneKampanja Ministarstva turizma Tako lepa, a tako blizu, kojom se na Jadran željelo privući građane susjedne države, ostvarila je pozitivan učinak. Jadran je posjetilo 25 posto više gostiju iz Srbije.

"Učinak je postignut - stiglo nam je 25 posto više gostiju iz Srbije, što je zadovoljavajuće s obzirom da je i njih zadesila kriza i smanjila broj putovanja", iznio je ministar turizma Damir Bajs, prenosi Večernji list.

Očito da je naziv kampanje kojega su u srbijanskoj javnosti preformulirali u "Tako lepa - tako skupa", ipak pozitivno djelovao na naše susjede. Osim pozitivnih podataka o ovogodišnjim dolascima gostiju iz Srbije, ministar je najavio kako će se od 21. do 23. listopada u Bolu na Braču održati Dani hrvatskog turizma, gdje će se dodijeliti nagrade i priznanja u akciji ocjenjivanja kvalitete hrvatskih turističkih odredišta, tvrtki i pojedinaca.

"Na Danima će se održati i rasprava o mjerama za turističku sezonu 2010. godine, za koju očekujemo da će biti teška jer svjetska kriza još traje, te će ostaviti utjecaja. Najveći hrvatski konkurenti koji su posljednje dvije godine bilježili turističke minuse napravit će sve da se oni sljedeće sezone ne ponove, na što hrvatski turizam mora biti spreman", upozorio je ministar Bajs.

Vezane vijesti

Kosovo: U sukobu na prijelazu Merdare više od 40 ozlijeđenih

Kosovo: U sukobu na prijelazu Merdare više od 40 ozlijeđenih

Više od 40 ljudi, među kojima više od 20 pripadnika kosovske policije, ozlijeđeno je u četvrtak ujutru u sukobu skupine srbijanskih građana i… Više

Komentari

registracija
30/12/08

csiki, 28.09.09. 16:26

Samo pripazite da nebi dobili mali pokloncic.Bio sam predprosle godine na Ciovu a na polasku neko mi darovao dva mala eksera u prednju gumu iako nisam ni srbin ni ne zivim u Srbiji i ovom prilikom "zahvalujem" gazdi koji mi to darovao.Moja noga nece dotaci zemlju lepe nase.


registracija
15/3/08

Sandzo, 29.09.09. 09:46

dokad cete ignorisat najbolje turiste, BiH drzavljane?


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika