28.09.2009. / 15:46

Autor: Andrea Belin

Što izbor i način šminkanja govore o ženi

Psiholozi tvrde da pripadnice ljepšeg spola koje prolaze kritično razdoblje u životu, koriste jaku šminku. Žene koje se ne šminkaju ne znaju istaknuti ženstvenost, ali stručnjaci tvrde i da egocentrične žene ne koriste make up

Žene koje naglašavaju oči znaju slušati, kažu psiholoziŽene koje naglašavaju oči znaju slušati, kažu psiholoziNeke žene make up-om prikrivaju nedostake na licu dok se druge šminkaju iz samo njima poznatih razloga. Jaki make up uglavnom prakticiraju nesretne pripadnice ljepšeg spola, egocentrične se žene uopće ne šminkaju dok one s manjkom samopuzdanja traže pomoć profesionalaca. Saznajte što određeni način šminkanja govori o vama!

1. Jaka šminka
Jaki make up uglavnom otkriva nesretnu ženu koja svoje nezadovoljstvo pokušava prekriti šminkom. Psiholozi također tvrde da pripadnice ljepšeg spola koje prolaze kritično razdoblje u životu, koriste jaku šminku. Ukoliko ste vi jedna od takvih, na taj način izražavate želju za revolucionarnim promjenama. Žene najprije mijenjaju način šminkanja, zatim frizuru, a tek onda određene životne segmente.

2. Teška šminka
Sati provedeni pred ogledalom više otkrivaju o muškarcu s kojim ste u ljubavnoj vezi, nego o vama. Ako ste u vezi ili braku, riječ je o strpljivom muškarcu. Ukoliko još niste pronašli srodnu dušu, to vam je zasigurno trenutačno najvažniji cilj u životu. Možda bi ipak u potragu za boljom polovicom trebali krenuti prirodnijeg izgleda jer na ovaj način ostavljate dojam nesigurne osobe.

3. Bez šminke
Žene koje se ne šminkaju ne znaju istaknuti ženstvenost. Većinom su to one pripadnice ljepšeg spola kojima na ljubavnom planu nikada nisu cvjetale ruže. Međutim, ne šminkaju se niti one koje žele biti ravnopravne s muškarcima. Egocentrične žene također ne upotrebljavaju, primjerice puder i rumenilo jer smatraju da su centar svijeta i svejedno im je što drugi misle o njima.

4. Diskretan make up
Sjajilo za usne i maskara uvijek se nalaze u kozmetičkoj torbici žene koja prakticira ovakav način šminkanja. Iako ne uživaju u uređivanju, ovim ženama je stalo do tuđeg mišljenja. Ako ste jedna od njih, sigurni smo da ste inteligentna žena koja svojim kvalitetama zna privući pažnju pripadnika jačeg spola.

5. Pomoć šminkera
Pomoć vizažista uglavnom traže žene koje ne mogu odrediti prioritete. U shopping nikada ne odlaze same, štoviše uvijek kupuju u pratnji prijateljice ili supruge jer sumnjaju u vlastiti ukus. Takve pripadnice nježnijeg spola traže samouvjerenog partnera koji će s vremena na vrijeme podignuti i njihovo samopouzdanje.

6. Naglasak na očima
Dobri sugovornici najviše naglašavaju oči. Ukoliko vam je crna olovka za oči uvijek pri ruci, vi pažljivo slušate sugovornika kako bi udijelili dobar i pametan savjet. Intelekt i razum cijenite više od emocija. Neke misli ipak radije zadržavate za sebe.

7. Isti način šminkanja
Žene koje se uvijek šminkaju na isti način su konzervativne i panično se boje noviteta. Smatraju da će male promjene, primjerice nijansa rumenila ili ruža, narušiti uspostavljenu ravnotežu. Neovisno o prigodi, takve žene izgledaju uvijek isto. Ako ste se prepoznali u ovom opisu, zapitajte se čemu uopće služi šminka, odnosno iz kojih razloga ju vi koristite.

Vezane vijesti

'Žene su neiskorišteni gospodarski potencijal'

'Žene su neiskorišteni gospodarski potencijal'

Ministar poduzetništva i obrta Gordan Maras je izjavio kako će sadašnja vlada pomagati razvoj ženskoga poduzetništva u Hrvatskoj, jer je, kako je… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika