28.09.2009. / 17:20

Autor: Nacionalova redakcija

Na rubu propasti: Zbog sporosti HFP-a Sunčani Hvar nema za plaće

Iako se činilo da je službenim prihvaćanjem prijedloga ministra gospodarstva Damira Polančeca na Skupštini dioničara i u Gradskom vijeću Hvara dugogodišnja zavrzalama oko Sunčanog Hvara pred rješenjem, Hrvatski fond za privatizaciju, čiji je, paradokslano, Polančec čelni čovjek, već šest mjeseci nije poduzeo ništa kako bi se realizirao sporazum

Damir Polančec, predsjednik upravnog odbora HFP-aDamir Polančec, predsjednik upravnog odbora HFP-aZbog neobjašnjivog odugovlačenja Hrvatskog fonda za privatizaciju da provede odluke Glavne skupštine dioničara Sunčanog Hvara od 31. ožujka ove godine, ova je hotelijerska kuća dovedena do ruba propasti. Ujedno je ugroženo konačno rješenje spora koji godinama traje između grada Hvara i tvrtke Sunčani Hvar.

Iako se činilo da je službenim prihvaćanjem prijedloga ministra gospodarstva Damira Polančeca na Skupštini dioničara i u Gradskom vijeću Hvara dugogodišnja zavrzalama oko Sunčanog Hvara pred rješenjem, Hrvatski fond za privatizaciju, čiji je, paradokslano, Polančec čelni čovjek, već šest mjeseci nije poduzeo ništa kako bi se realizirao sporazum prema kojem se Sunčani Hvar u korist Grada i Crkve odriče nekih nekretnina a zauzvrat dobiva dionice iz državnog portfelja namijenjene prodaji na tržištu.

Naime, na spomenutoj Skupštini dioničara prihvaćen je prijedlog Sporazuma između HFP-a i Sunčanog Hvara prema kojem se hotelsko naselje Sirena i depadanse hotela Dalmacija prenose u vlasništvo HFP-a. Pritom bi HFP, u cilju rješavanja imovinskog spora, vlasništvo nad depadansama prenio na Hvarsko-bračko-višku biskupiju a hotel Sirenu i pripadajuće nekretnine, čija se vrijednost procjenjuje na 10 milijuna eura, u vlasništvo grada Hvara.

Provedba tog sporazuma, koji je prihvaćen na Polančecov prijedlog, s druge je strane trebala poslužiti Sunčanom Hvaru da riješi tekuće probleme s likvidnošću. Naime, od 29 posto dionica koje država treba prenijeti na Sunčani Hvar, 4 posto dalo bi se zaposlenima bez naknade, dok bi preostalih 25 posto dionica bilo prodano strateškom partneru. Novac koji bi se prikupio prodajom dionica uložio bi se u tekuće poslovanje Sunčanog Hvara, koji se, nije tajna, već dulje vrijeme nalazi u ozbiljnim financijskim problemima, unatoč turističkoj sezoni koja je bila, što se tiče financijskih pokazatelja, na nivou prošlogodišnje.

Procjene govore da bi prodajom 25 posto dionica Sunčani Hvar prikupio oko 10 milijuna eura, što je iznos sličan vrijednosti Sirene.

Da situacija u jednoj od najvećih hrvatskih hotelijerskih poduzeća nije nimalo blistava, pokazuje i neslužbena informacija iz te tvrtke kako menadžment nije siguran da će biti u stanju isplatiti 300-tinjak plaća za listopad.

Vezane vijesti

Nismo kriminalci, nego nesposobni

Nismo kriminalci, nego nesposobni

Proći će još dosta mjeseci, možda i godina, prije nego što hrvatska javnost dobije konačni sudski odgovor na pitanje je li bivši premijer Ivo Sanader… Više

Komentari

registracija
27/8/09

Lujo1, 28.09.09. 21:38

Nisam čital članak niti ga neću čitati, al čim vidim ovu lopinu na sliki jasno mi je o čemu se radi. Pa kaj tu štetočinu ne pogodi grom moj Bože!!


registracija
3/7/09

GLAVNISUDAC, 29.09.09. 13:35

Ova Hrvatska je s takvim provincijalnim sitnim lopovima već na RUBU ZNANOSTI ! Interesantno kak kad na običnog (ne političkog) lopova sumnjaju odmah ga strpaju u buksu da ne utječe na svjedoke a OVOGA PUSTE DA ZAMETE TRAGOVE ...GOTOVO DO KRAJA I ONDA ...NEMA TRAGOVA,PAPA MACA...


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika