29.09.2009. / 11:32

Autor: Anamarija Kronast

Ne žele “fašiste”: Thompsonu zabranjen koncert i ulaz u Švicarsku

Neslužbeno doznajemo kako je Afrim Baftiroski, vlasnik kluba Froschkönig u kojemu je pjevač trebao nastupiti, kazao da je švicarski ured za migraciju zabranio “skandaloznom pjevaču” ulaz u Švicarsku

U Švicarskoj Thompsona nazivaju fašistomU Švicarskoj Thompsona nazivaju fašistomKontroverzni pjevač iz Čavoglava Marko Perković Thompson trebao je 3. listopada trebao nastupiti u klubu "Froschkönig" u okrugu Kriens, švicarskog kantona Lucern, no nastup je ipak otkazan.

Neslužbeno doznajemo kako je Afrim Baftiroski, vlasnik kluba Froschkönig u kojemu je pjevač trebao nastupiti, kazao da je švicarski ured za migraciju zabranio "skandaloznom pjevaču" ulaz u Švicarsku. Takvo je objašnjenje dobio u policiji gdje se obratio za savjet glede koncerta koji je unaprijed uzburkao duhove ondašnjih političara.

Naime, sama najava koncerta Marka Perkovića izazvala je žestoke polemike u švicarskoj javnosti, a "fašistički pjevač", kako ga nazivaju ondašnji mediji, nije osoba koju bi većina voljela gledati u svom susjedstvu.

Doduše, problemi s koncertom počeli su još 15. rujna kada je Socijaldemokratska partija (SP) od kantonalnog vijeća Lucerna zatražila hitno očitovanje o pitanju Thompsonovog koncerta.

Članovi Socijaldemokratske parije čak su išli toliko daleko da su zatražili da se na koncert primijeni posebna policijska klauzula. Tvrde kako je nemoguće da "država ne može zabraniti koncert stranog fašista", a dodali su i kako u zakonu nigdje ne piše da se koncerti ne mogu zabraniti samo zato što se održavaju u privatnim lokalima.

Osim toga i u općinskom vijeću Kriensa također se raspravljalo o koncertu Marka Perkovića. Naime, čelnici lokalnih stranaka su kontroverznog pjevača nazvali "fašistom" od kojega treba obraniti javnost.

Čini se da se glazbeno politički miks kojim se Thompson neštedimice koristi od početka karijere ipak bolje prodaje u istočnim nego u zapadnim dijelovima Europe.

Vezane vijesti

2cellos oduševili na domaćem terenu

2cellos oduševili na domaćem terenu

Karizmatični virtuozi napokon su nakon mnogobrojnih svjetskih samostalnih turneja i turneja sa Sir Eltonom Johnom, došli napokon i na jednu od… Više

Komentari

registracija
8/7/09

bankar, 29.09.09. 11:46

jebiga mi nismo civilizarani svijet pa nam je sad ovo neka vijest, pa naravno. jedino se koda nas ustaše mogu pozivati na demokraciju. i jedan hho jedino kod nas može proganjati članove antifašističke borbe, bolseno.


registracija
22/7/09

babarin, 29.09.09. 12:25

Sad ce se opet derat i koncentirat po Hrvatskoj jer ce mu pofalit para! Ajmeeeee!


registracija
27/7/09

columbo, 30.09.09. 07:40

Kako konacno tome Thompsonu nije jasno da steti Hrvatskoj!? Ako je toliko voli kako se prestavlja (u sto cisto sumnjam), zasto se ne povuce sa scene. Ionako, sve vise i vise tonemo i ne mislim da nam jos treba taj kamen o vratu.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika