29.09.2009. / 12:14

Autor: Hina

AZTN: Prihvaćen MOL-ov prijedlog povjerenika i tima za prodaju Crobenza

Vijeće je koncentraciju Ine i MOL-a ocijenilo uvjetnom s obzirom na veliki tržišni udio i moguće negativne učinke na tržište maloprodaje, posredno i veleprodaje naftnih derivata

Mol i Ina će prodati udio u CrobenzuMol i Ina će prodati udio u CrobenzuVijeće za zaštitu tržišnog natjecanja odlučilo je odobriti prijedlog Mandata povjerenika i povjerenikova tima MOL-a za prodaju tvrtke Crobenz, priopćila je danas Agencija za zaštitu tržišnog natjecanja (AZTN).

U sastavu tima su Irena Budek Pavičić, Zdravko Kuzmić, Hrvoje Šaban i Milena Serdarušić.

Tom odlukom smatra se izvršenim nalog AZTN-a MOL-u da predloži Agenciji povjerenika za prodaju Crobenza.

Vijeće za zaštitu tržišnog natjecanja je 9. lipnja ove godine koncentraciju između MOL-a i Ine ocijenilo uvjetno dopuštenom i utvrdilo mjere i uvjete koje sudionici te koncentracije moraju ispuniti kako bi se otklonili značajni negativni učinci koncentracije na tržišno natjecanje.

Jedna od mjera bila je nalog MOL-u da predloži Agenciji povjerenika koji će pratiti prodaju Crobenza i izvještavati Agenciju o ispunjenju ostalih mjera i uvjeta.

Vijeće je MOL-u i Ini naložilo i da u roku od devet mjeseci prodaju Crobenz, a ograničilo im je i gradnju ili zakup benzinskih postaja na novim dionicama autocesta i na novim autocestama.

Vijeće je koncentraciju Ine i MOL-a ocijenilo uvjetnom s obzirom na veliki tržišni udio i moguće negativne učinke na tržište maloprodaje, posredno i veleprodaje naftnih derivata.

MOL je do preuzimanja Ine na hrvatskom tržištu imao udio 5 do 10 posto, a nakon što je postao najveći pojedinačni dioničar Ine zajednički im se udio povećao na 55 do 65 posto tržišta maloprodaje.

Vezane vijesti

Sanader nikad nije tražio da razgovaramo o INA-i i MOL-u

Sanader nikad nije tražio da razgovaramo o INA-i i MOL-u

Josip Friščić, bivši potpredsjednik Hrvatskog sabora i bivši čelnik Hrvatske seljačke stranke (HSS-a), HDZ-ovog koalicijskog partnera u bivšoj Vladi,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika