29.09.2009. / 12:50

Autor: Hina

Britanija produljuje subvencioniranje kupovine novih automobila

Program je stupio na snagu u svibnju i trebao je biti ugašen u veljači iduće godine ali su predviđena sredstva već iskorištena te je trebao biti ukinut ranije

Britanska vlada subvencionira kupovinu sa 2000 funtiBritanska vlada subvencionira kupovinu sa 2000 funtiBritanska vlada priopćila je da je odlučila produljiti popularnu shemu subvencioniranja zamjene starih automobila novima.

Radi se o programu zamjene automobila starijeg od 10 godina novijim modelom uz popust od 2.000 funti, za koji je vlada izdvojila 300 milijuna funti (477 milijuna dolara) sredstava.

Program je stupio na snagu u svibnju i trebao je biti ugašen u veljači iduće godine ali su predviđena sredstva već iskorištena te je trebao biti ukinut ranije.

Britanski ministar za trgovinu i industriju Peter Mandelson priopćio je na konferenciji Laburističke stranke u Brightonu u ponedjeljak da će shema biti proširena na još 100.000 automobila i kamioneta.

Vezane vijesti

Električni automobili - skupa greška?

Električni automobili - skupa greška?

Euforija od prije tri, tri i pol godine je splasnula. Tadašnja vladajuća koalicija u Berlinu postavila si je veliki cilj: Njemačka je trebala postati… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika