29.09.2009. / 15:10

Autor: Renato Baretić

Suicid na HTV-u: Zločinačko udruživanje protiv vlastite tvrtke

HTV se lišava najatraktivnijih autora i emisija kao da ih na lageru ima još barem pedeset, ili kao da je javno poduzeće koje se, rušenjem vlastite vrijednosti, sprema na privatizaciju za jednu kunu

Makar u teorije zavjere vjerovali i manje nego u Sanaderovo obrazloženje ostavke, ovo što se zbiva na Prisavlju mora čak i vama izgledati sumnjivo. Prvo su na šefovsko, a onda još i voditeljsko mjesto vratili odbjeglu Hloverku, najmanje simpatičnu novinarku u Hrvata, a o vjerodostojnosti da ne govorimo. Njeno (u profesionalnom smislu) mladunče iz ždanovljevskih devedesetih, Dijana Čuljak-Šelebaj, također se hijerarhijski uspinje - u Otvorenom joj nitko nije vjerovao, pa je, valjda upravo zbog takve kvalifikacije, promovirana u urednicu i voditeljicu Dnevnika... Znate li ijednog poslodavca koji bi prosperitet svoje firme gradio na kadrovima koji ruše povjerenje kupaca u njegov proizvod?

Istovremeno s novim uzdizanjem pašalićevsko-rebićevskih vestalki Tuđmanova kulta, degradaciju doživljavaju rijetki preostali istinski "brendovi" HTV-a, face zbog kojih nitko živ neće promijeniti program čim upali televizor. Prvo se Goranu Miliću, Aleksandru Stankoviću i Denisu Latinu drastično režu plaće. Okej, ako će se tako ušteđenim novcem HTV spasiti od potonuća u savski glib, moš mislit, onda može.

Potom se Latinu ukida emisija, samo zato što je nedovoljno transparentno zajebantski (čovjek nema baš nekog smisla za humor, što ćemo) plasirao svoju tvrdnju o kandidaturi za predsjednika. Stankoviću je Vijeće za telekomunikacije zaprijetilo tužbom za širenje nacionalne mržnje samo zato što je dopustio da cijela Hrvatska vidi kakav joj je gradonačelnik drugoga grada i vrlo vjerojatni aspirant na premijersku ili predsjedničku poziciju. Pazite - ne diže tužbu protiv Stankovića Državno odvjetništvo ili netko takav, nego baš vijeće koje je je s HTV-om kao prst i nokat, ma koliko se dečki pravili da nije.

Kako stvari stoje, sljedeći putopisni serijal Gorana Milića zvat će se "Idemo u tri materine", jer ni za što drugo njemu neće biti novca, ma koliko Milićeve dosadašnje emisije bile gledane i u repriznim terminima... On se pritajio, nada se boljemu, ali ne vjerujem da će ga i dočekati.

Ima li nekog sistema u tom poslodavačkom ludilu, što vam se čini? Nema, velite?! Sve je to, po vama, samo proizvod totalnoga kaosa koji naprosto mora postojati na Prisavlju da bi sustav u tom srebrnkastom Camelotu mediokritetluka nastavljao funkcionirati? Eh, do prekjučer bih vam učas supotpisao takvu tvrdnju, ali onda je došla vijest da Tarik Filipović više neće voditi "Milijunaša". E, tu više nije riječ ni o kakvom kaosu, tu se radi o zločinačkom udruživanju protiv vlastite tvrtke. Jedna jedina Filipovićeva opaska (ona o Nazorovoj, Klaićevoj i humanitarnim akcijama, znate sve) bila je dovoljna da čovjek dobije otkaz ugovora! I to na samom početku sezone u kojoj se na ekrane vraća format koji je u Hrvatskoj postao uspješnijim od ijednoga "game-showa" upravo zahvaljujući - voditelju.

Ukratko - Tariku je bila namještena sačekuša. Vrebalo se na prvo njegovo otkliznuće (nema veze što u javnosti uopće nije ni zamijećeno!) iz mediokritetskog mulja, pa da mu se rokne vritnjak. Odjednom su se, naravno, pojavile priče o astronomskim honorarima koje je primao (pa jel mu mater potpisivala ugovor, ili su to ipak bili Prisavljaci?!) i o nevjerojatno bilijunski brojnim pritužbama gledateljstva na njegov odnos prema debilićima koji misle da zbilja mogu osvojiti milijun kuna. Klasična difamatorska špranca.


Kaže jedan moj frend, u zajebanciji, da je otkantavanje Filipovića iz "Milijunaša" bilo zadnji, ultimativni uvjet Antuna Vrdoljaka da ipak, unatoč godinama i brojnim drugim obavezama, uvaži ponizne molbe Vanje Sutlića i uđe u Programsko vijeće HRT-a. Frend se zeza, ali - koliko bi njegove riječi mogle biti daleko od istine? Samo korak ili samo pedalj?

I još važnije pitanje: tko je sljedeći? Koja će prepoznatljiva, zanimljiva, atraktivna i gledana faca s HTV-a prdnuti u prisavsku rosu? Šprajc? Vakula?

I ono najvažnije: zašto? HTV se lišava najatraktivnijih autora i emisija kao da ih na lageru ima još barem pedeset, ili kao da je javno poduzeće koje se, rušenjem vlastite vrijednosti, sprema na privatizaciju za jednu kunu. Budući da nema toga Kutle, Gucića, Todorića, Keruma, Ladinija, MOL-a, ORCO-a, Enrona, Lukoila... koji bi HRT uopće smio poželjeti kupiti (zakon je naprosto takav, Prisavlje je naprosto državno) doista je nejasno zbog čega se ta firma u zadnje vrijeme ponaša toliko suicidalno.

Vezane vijesti

HRT nelegalno poskupio naknade?

HRT nelegalno poskupio naknade?

Hrvatska radio televizija je nepravedno i protivno zakonima tržišnog natjecanja podigla cijene naknada kabelskim i satelitskim operaterima koji bi u… Više

Komentari

registracija
26/7/09

odredjen, 29.09.09. 20:37

autoru pet za komentar (iako se moze i bez prostog vokaba da bi se postigao efekt lezernosti ili sl.)

Ne bih jedino u isti kos sa Stankovicem i Latinom stavio Milica. Taj je mafija za sebe.


registracija
15/3/08

Sandzo, 30.09.09. 09:56

dolazak vrdoljaka u hrt je bijedno vracanje u nedeokratsku tudjmanovstinu.


registracija
20/7/09

Hallelujah, 04.10.09. 19:17

Baretic pita - zasto se HTV- Prisavlje ponasa tako suicidno? Pitanje mi je malo naivno, jer se cijela zemlja (vlast i pucanstvo) ponasa suicidalno! A sto dokazuje da nesto opasno ne valja i opasno je poremeceno. Kuda god se okrenemo svuda se rade abnormalne stvari, donose losi i stetni zakoni kojih se gotovo nitko ne pridrzava, a ponajmanje oni koji ih donose, nerazumne i besmislene odluke i potezi....itd

Jedan totalni kaos i ludilo. I anarhija. Pitam se od kakve to bolesti boluju hrvatski umovi, kad ne znaju dobro upravljati sobom i svojom zemljom kako treba, kad ne znaju rijesiti nijedan problem, kad jednostavne stvari tako zakompliciravaju da ti prosto "pamet stane", kad rade sve naopako, kad
se stalno svadjaju, zavide jedni drugima, prebacuju krivnju jedni na druge, kad se busaju nekim svojim toboznjim uspjesima, kad bestidno lazu i varaju, drpaju sebi kakogod i gdjegod mogu,
kad bi doslovce pregazili jedni druge u nezasitnoj i sramotnoj utrci za vlascu, bogatstvom i privilegijama............ itd.itd. Zar to nije neka opaka epidemija koja je zahvatila nesretnu nam domovinu? I sto je jos gore, sve to su Hrvati sami izabrali i ucinili (i stalno cine) sami sebi - NITKO DRUGI! Nikakvi tudjinci. Pa zar to onda nije kolektivno samoubilacko ponasanje???
A zasto je tako mora postojati odgovor (razlog-zi), zar ne?.
I on postoji samo ga treba znati i izgovoriti jasno i glasno!
Ja ga znam!


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika