29.09.2009. / 15:59

Autor: Martina Čizmić

Kraj recesije: Google je spreman na nova preuzimanja

Ono što je bio spreman otkriti je da je Google zainteresiran za preuzimanje nekih tvrtki u inozemstvu, te da žele investirati u kreativne nove tehnologije

Eric SchmidtEric SchmidtNakon što je godinu dana financijsko tržište sa strahom promatralo bilo kakve pokušaje preuzimanja različitih tvrtki, čini se da se stvari polako vraćaju na staro.

Prvi čovjek Googlea, Eric Schmidt otkrio je kako je i najveći svjetski internetski pretraživač spreman proširiti svoje vidike.

"Preuzimanja su opet aktualna", rekao je Schmidt novinarima, ali nije želio otkriti pojedinosti o eventualnim potencijalnim Googleovim metama.

Ono što je bio spreman otkriti je da je Google zainteresiran za preuzimanje nekih tvrtki u inozemstvu, te da žele investirati u kreativne nove tehnologije.

"Odlučili smo da želimo investirati u tehnologiju, naravno s ciljem profitiranja jednog dana, ali i s ciljem poboljšavanja razvoja tih tehnologija, od kojih bi Google mogao imati koristiti", rekao je Schmidt.

Njegove najave potvrđuju i posljednji Googleovi potezi, odnosno kupovina tvrtke Recaptcha koja proizvodi opremu za zaštitu web stranica od spama i prijevara.

Vezane vijesti

Tehnologijom do jednostavnijeg življenja

Tehnologijom do jednostavnijeg življenja

Prema novom Ketchumovom indeksu digitalnog življenja (Ketchum Digital Living Indeks), jednostavnost je ono što ljudi žele od pametnih telefona,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika