29.09.2009. / 16:04

Autor: Hrvoje Šimičević

Karamarkova potvrda: Policija u potpunosti sigurna u krivnju Joce Amsterdama?

Iz Karamarkove posljednje izjave o 'rješenim ključnim slučajevima' može se iščitati kako je hrvatski MUP siguran u Jocićevu krivnju, unatoč tomu što beogradski mafijaški boss za ništa još nije službeno optužen

Joca AmsterdamJoca AmsterdamMinistar unutarnjih poslova Tomislav Karamarko ocijenio je danas u povodu Dana policije da su u posljednjih godinu dana riješeni svi slučajevi koji su potresali javnost, kao i oni zbog kojih su zabrinjavajuće poruke dolazile iz Bruxellesa.

"Rješili smo sve krucijalne slučajeve koji su uznemiravali širu društvenu scenu, ne samo u Hrvatskoj nego u regiji i šire, čak i u Bruxellesu koji se u jednom trenutku zabrinuo što se događa u Hrvatskoj, je li Hrvatska država u kojoj vlada mafija, država organiziranog kriminaliteta i korupcije", kazao je danas Karamarko. Iako čelnik hrvatske policije nije izrijekom spomenuo slučajeve na koje se misli, jasno je da se prvenstveno radi o likvidacijama što su se potkraj prošle godine dogodile u centru Zagreba, od atentata na Ivu Pukanića, pa do ubojstva mlade odvjetnice Ivane Hodak.

Ovakav Karamarkov stav najzanimljiviji je u kontekstu naručene likvidacije Ive Pukanića, jer to zapravo znači da je za hrvatsku stranu epilog ove priče završen, odnosno da su svi krivci za teško nedjelo pronađeni i u većem dijelu sankcionirani. Međutim, iako sve upućuje na to da je Sreten Jocić bio organizator ubojstva pred zgradom NCL Media Grupe, treba napomenuti kako protiv njega i dalje nije podignuta optužnica za to djelo.

Ministar unutarnjih poslova Tomislav KaramarkoMinistar unutarnjih poslova Tomislav KaramarkoŠoviše, dok je istraga u tijeku, on se i dalje nalazi u pritvoru, a posljednji su mu put beogradske vlasti produžile jednomjesečni boravak iza rešetaka tijekom prošlog tjedna. Zbog toga se iz Karamarkove posljednje izjave može iščitati kako je hrvatski MUP temeljem dosad prikupljenih dokaza siguran u Jocićevu krivnju, unatoč tomu što je beogradski mafijaški boss za sada tretiran u statusu osumnjičenika.

Izjava ministra policije o 'rješenim ključnim slučajevima' još je zanimljivija ako se u obzir uzmu brojni dokazi koji govore u prilog tomu da je Jocić bio samo glavni organizator ubojstva Ive Pukanića, ali ne i glavni nalogodavac. Naime, uhićenjem Jocića, Slobodana Đurovića, Željka Milovanovića, bratića Roberta i Luke Matanića, Amira Mafalanija i Milenka Kuzmanovića najvjerojatnije nije zatvoren krug oko sudionika u ubojstvu Ive Pukanića. Znači li to da bi najnoviji plod suradnje hrvatske i srpske policije ubrzo moglo biti privođenje pojedinca što je stajao iza cjelokupnog atentata?

Vezane vijesti

Karamarko: vlast nije napravila ništa za narod

Karamarko: vlast nije napravila ništa za narod

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko rekao je danas kako aktualna vlast tijekom proteklih šest mjeseci nije napravila ništa korisno za ovaj narod,… Više

Komentari

registracija
8/7/09

bankar, 29.09.09. 22:01

policija je bila sigurna i u to da sam ja kriv u svezi sa jednim slučajem. a nisam. pih


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika