29.09.2009. / 16:43

Autor: Totalsport

Pele: Chicago ima Obamu, Rio ima Pelea

Brazilska nogometna legenda Pele ne misli da će utjecaj američkog predsjednika Baracka Obame pomoći Chicagu u utrci za domaćinstvo Olimpijskih igara 2016 godine...

Pele u ugodnom razgovoru s jednim od brojnih obožavateljaPele u ugodnom razgovoru s jednim od brojnih obožavateljaMnogi analitičari su uvjereni da će pojava prvog čovjeka najveće svjetske sile u petak u Kopenhagenu biti odlučujući faktor koji će natjerati članove Međunarodnog olimpijskog odbora (IOC) da izaberu američki grad u konkurenciji Rio de Janeira, Tokija i Madrida.

Prema procjenama većine svjetskih medija, glavni su kandidati upravo američki i brazilski grad, a prema mišljenju najvećeg nogometaša u povijesti Pelea Chicago neće biti u prednosti pred Rijom zbog nazočnosti američkog predsjednika.

- Rio se ne natječe protiv Obame. Natječemo se protiv Madrida, protiv Tokija i protiv Chicaga - rekao je novinarima Pele, “skromno” dodavši:

- Ako oni imaju Obamu, mi imamo Lulu, mi imamo Pelea.

Obama je u ponedjeljak potvrdio da će, uz svoju suprugu Michelle, biti dio američke delegacije koja će u danskoj prijestolnici lobirati za Chicago. Rio također šalje jaku “reprezentaciju”, predvođenu spomenutim brazilskim predsjednikom Luizom Inacijom Lulom da Silvom.

- Imamo razloga vjerovati u Rio de Janeiro. I ne samo u Rio, već i u Južnu Ameriku koja nikada nije ugostila olimpijske igre - izjavio je Pele nakon što je u Kopenhagenu odgledao nogometnu utakmicu dviju juniorskih momčadi.

- Rio nema nikakvih problema. Gospodarstvo u državi je u vrlo dobrom stanju. Jedina zemlja koju nije pogodila financijska kriza je Brazil - zaključio je Pele.

Vezane vijesti

Što muči svjetske velesile

Što muči svjetske velesile

Pred odlazak na summit skupine 20 najrazvijenijih zemalja svijeta (G-20) u Los Cabos (Cabo San Lucas, Baja California Sur), u Meksiko - njemačka… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika