29.09.2009. / 16:56

Autor: Hina

Sarkozyju opet poslano pismo s metkom

Još jedno pismo s metkom koje je, kako se čini, na poštu u Roubaixu predala ista osoba, a sadrži "nejasne prijetnje" policiji, primila je gradska policijska uprava tjedan dana prije uhićenja osumnjičenika, doznaje se od policijskog izvora

Još jedno prijeteće pismo s metkom stiglo je 22. rujna na adresu francuskog predsjednika Nicolasa Sarkozyja, dva dana nakon uhićenja sumnjive osobe na jugu Francuske, doznaje se u utorak od pravosudnog izvora.

Nepoznati pošiljatelj pisma s poštanskim žigom iz Roubaixa, na sjeveru Francuske, kaže da "nastavlja posao ćelije 34", odgovorne za slanje tridesetak prijetećih pisama, u kojima je najčešće bio revolverski metak, koja su političarima, među kojima i Nicolasu Sarkozyju, upućena s juga zemlje.

Brigada pravosudne policije za borbu s terorizmom u Parizu vodi istragu o tom novom pismu.

Još jedno pismo s metkom koje je, kako se čini, na poštu u Roubaixu predala ista osoba, a sadrži "nejasne prijetnje" policiji, primila je gradska policijska uprava tjedan dana prije uhićenja osumnjičenika, doznaje se od policijskog izvora.

Sumnja se da je pismo u ime "ćelije 34" poslao pedesetjednogodišnji muškarac, nezaposleni invalid i član streljačkog kluba koji je 20. rujna uhićen u Herepianu, selu na jugu Francuske. Optužen je dva dana poslije u Parizu zbog "prijetnja smrću" i pritvoren.

Vezane vijesti

Sarkozy odlazi iz "aktivne politike"

Sarkozy odlazi iz "aktivne politike"

Bivši francuski predsjednik Nicolas Sarkozy, kojega je na izborima 6. svibnja pobijedio socijalist Francois Hollande, otići će iz "aktivne politike"… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika