29.09.2009. / 18:39

Autor: Totalsport

ATP Kuala Lumpur: "Pim-pim" se vratio

Joachim Johansson, 27-godišnji švedski tenisač, još je prošle godine najavio odlazak u mirovinu, ali izgleda da još uvijek ima što za ponuditi svijetu tenisa...

joachim johanssonjoachim johanssonU 1. kolu ATP turnira u Kuala Lumpuru je pobijedio Australca Lleytona Hewitta 7-6(7), 6-3, te je time došao do prve pobjede na nekom ATP turniru u ovoj godini.

To nije niti čudno jer je za Kuala Lumpur dobio pozivnicu, te je to bio njegov prvi meč na ATP turniru u 2009. godini. Prije toga je ostvario omjer 4-2 na ATP Challenger turnirima.

Početkom 2008. godine je objavio kraj karijere, ali su ga organizatori ATP turnira u Stockholmu (krajem 2008.) uspjeli "slomiti", te nagovoriti na "oproštajni turnir". Tamo je pobijedio Nicolasa Mahuta 7-5, 7-6, ali je potom skupljao gemove protiv Davida Nalbandiana (6-3, 6-2). Tijekom ove godine je pokušao još jednom uzeti reket u ruke.

Protiv Hewitta je dobio meč bez izgubljenog servis gema, makar je u drugom setu morao spašavati čak devet break lopti. I spasio je svih devet.

Inače, Johansson je 2004. godine bio polufinalist US Opena, te osvajač tri naslova pobjednika na ATP turnirima, u Memphisu 2004., te Adelaideu i Marseilleu 2005. U veljači 2005. godine je bio deveti tenisač svijeta. No, te su godine i počeli njegovi problemi s ramenom. Ubitačni servisi kojima je bombardirao svoje suparnike uništavali su desno rame, pa se u srpnju te godine odlučio na operaciju ramena. Bila je to tek prva od ukupno tri operacije kojima je bio podvrgnut.

Joachim je poznat pod nadimkom ''Pim-pim'' (poznati švedski tvrdi bombon, op.a.), a ova pobjeda protiv Hewitta, 26. igrača na svijetu, je možda dokaz da se još uvijek može nositi s najboljima.

Trenutačno je Joachim Johansson na 446. mjestu ATP ljestvice.

ATP Kuala Lumpur, 1. kolo:

J. Johansson - Hewitt (8) 7-6(7), 6-3

Vezane vijesti

Wimbledon: Lučić protiv Schoofs za glavni turnir

Wimbledon: Lučić protiv Schoofs za glavni turnir

Na odličan je način hrvatska tenisačica Mirjana Lučić (129. na WTA ljestvici) obavila prva dva zadatka u kvalifikacijama Wimbledona. U dva je meča… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika