06.09.2002. / 00:00

Autor: Sandra Milković

UNUTRAŠNJA POLITIKA

ČAK 80 POSTO HRVATA SMATRA SE SIROMAŠNIMA

ČAK 80 POSTO HRVATA SMATRA SE SIROMAŠNIMA

Iako je u Hrvatskoj, prema službenim mjerilima, 10 posto siromašnih ili oko 435.000 osoba, prema subjektivnim mjerilima čak se 80 posto hrvatskih građana smatra siromašnima, rekao je na sjednici Vlade održanoj u četvrtak ministar rada i socijalne skrbi Davorko Vidović.
Vidović je to rekao u okviru rasprave o prijedlogu programa borbe protiv siromaštva i socijalne isključivosti koji je Vlada prihvatila a kojim se, uz ostalo, predlažu mjere koje bi taj problem regulirale a koje bi se trebale ostvariti tokom ove i iduće godine. Tako je za 2003. godinu zacrtano uvođenje minimalnog dohotka, potreba osiguranja da svi koji rade dobiju za to plaću, te donošenje zakona o osnivanju agencije za zaštitu radničkih potraživanja.
Vlada se na sjednici bavila i pitanjima mladih. Naglašeno je kako su mladi u Hrvatskoj danas najsiromašnija skupina stanovništva i zbog toga se putem stotinjak mjera želi poboljšati kvaliteta njihova života. S tim u vezi predloženo je osnivanje institucije pravobranitelja za djecu i omogućavanje mladima da već sa 16 godina glasuju na lokalnim izborima.
Na sjednici je raspravljena i demografska slika Hrvatske koju je Vidović ocijenio turobnom i zabrinjavajućom.

Vezane vijesti

'Neuspjeh Rija+20'

'Neuspjeh Rija+20'

Susret na vrhu UN-a o održivom razvoju Rio+20 završio se u petak usvajanjem izjave koja otvara put zelenom rastu planeta, više ekološki i socijalno… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika