30.09.2009. / 02:26

Autor: Totalsport

Hrvatska među nositeljima uđe li u dokvalifikacije

Međunarodna nogometna federacija (FIFA) donijela je odluku na koji će se način ždrijebati parovi dodatnih kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Južnoafričkoj Republici...

Slaven Bilić, izbornik HrvatskeSlaven Bilić, izbornik HrvatskeDobra je vijest za Hrvatsku, dakako ukoliko bude drugoplasirana u svojoj skupini, da će biti nositelj u dodatnim kvalifikacijama.

Naime, prije ždrijeba će se, na temelju FIFA-ina renkinga koji će biti objavljen 16. listopada, među drugoplasiiranim reprezentacijama odrediti četiri nositelja koji neće moći igrati međusobno. Kako je Hrvatska prema posljednjem renkingu, objavljenom 2. rujna, na devetom mjestu na svijetu, ne bi trebala ispasti iz kruga nositelja. Ispred Bilićeve će momčadi, po svemu sudeći, biti tek Njemačka ili Rusija, koje se bore za prvo mjesto u skupini 4, te eventualno Francuska koja je na posljednjem renkingu zauzimala mjesto iza Hrvatske.

Domaćini prvih dokvalifikacijskih utakmica bit će određeni ždrijebom. Objavljeno je u Rio de Janeiru, gdje zasjeda Izvršni odbor Međunarodne nogometne federacije, i da će ždrijeb za Svjetsko prvenstvo biti održan 4. prosinca u Capetownu.

Vezane vijesti

Hrvatski gospodarstvenici u pohodu na rusko tržište

Hrvatski gospodarstvenici u pohodu na rusko tržište

Iako je od početka devedesetih Hrvatska s Rusijom potpisala 30-ak međudržavnih ugovora o raznim oblicima suradnje – od gospodarske do obrazovanja i… Više

Komentari

registracija
27/7/09

columbo, 30.09.09. 07:47

Ehej, sve bi to bilo lijepo samo neka Engleska pobijedi Ukrajinu. Bojim se da kvaliteta nece odluciti taj susret!?


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika