30.09.2009. / 08:10

Autor: Andrea Belin

Istraživanje: 10 minuta gledanja u ženske grudi isto što i pola sata u teretani

Naime, "buljenje" u ženske grudi, pokazali su rezultati nedavnog istraživanja, dobro je za srce i krvni tlak, a smanjuje i stres

Pogled na ženske grudi smiruje muškarcePogled na ženske grudi smiruje muškarceIstraživanje koje su njemački znanstvenici provodili posljednjih pet godina pokazalo je da deset minuta gledanja u ženske grudi izaziva potpuno iste reakcije na tijelu pripadnika jačeg spola kao pola sata provedenih u teretani.

Naime, "buljenje" u ženske grudi, pokazali su rezultati, dobro je za srce i krvni tlak, a smanjuje i stres.
Osim toga, pripadnici jačeg spola koji nisu mogli skinuti pogled s ženskog poprsja izgubili su istu količinu kalorija kao oni koji su se pola sata znojili u fitness centrima.

Voditeljica istraživačkog tima Dr. Karen Weatherby izmjerila je da samo deset minuta gledanja u grudi kod muškaraca izaziva brži rad srca, a uslijed toga se pojačava cirkulacija što je zdravo za krvni tlak i eventualne srčane probleme.

"Nema sumnje da je za muškarce zdravo gledanje u ženske grudi. Naše istraživanje upućuje da takva dnevna aktivnost od nekoliko minuta čak upola smanjuje rizik od infarkta i moždanog udara. Uvjereni smo da ako muškarci to nastave raditi konstantno, mogu produžiti svoj život od četiri do pet godina", kazala je Weatherby.

Doduše, Weatherby nije navela koliko grudi moraju biti velike te kakve su bile reakcije žena kada su muškarci tijekom istraživanja pokušali dotaknuti njihove grudi, a sigurni smo da je bilo onih koji nisu mogli odoljeti.

Vezane vijesti

Znanstvenici potvrdili genetsko podrijetlo migrene

Znanstvenici potvrdili genetsko podrijetlo migrene

Europski i australski znanstvenici otkrili su četiri nova gena koje se povezuje s najčešćim oblikom migrene, što upućuje na njezin nasljedni… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika