30.09.2009. / 13:01

Autor: Hina

Deutsche Bank planira otpustiti 1.300 radnika u Njemačkoj

Rezovi će posebno pogoditi odjel za poslovanje s građanima i kompanijama za koje je uprava još nedavno najavljivala povećanje broja zaposlenih, piše Die Welt

Najveći rezovi biti će u odjelu za poslovanje s građanimaNajveći rezovi biti će u odjelu za poslovanje s građanimaNajveća njemačka banka Deutsche Bank planira ukinuti 1.300 radnih mjesta u Njemačkoj, izvijestio je u srijedu berlinski dnevni list Die Welt.

Krajem 2008. Deutsche Bank je širom svijeta zapošljavao 80.000 ljudi, od čega gotovo 28.000 u Njemačkoj.

Rezovi će posebno pogoditi odjel za poslovanje s građanima i kompanijama za koje je uprava još nedavno najavljivala povećanje broja zaposlenih, piše Die Welt.

U ožujku je Deutsche Bank upozorila da bi neka radna mjesta mogla biti izgubljena ali je predsjednik uprave Josef Ackermann na godišnjoj skupštini dioničara u svibnju najavio zapošljavanje 1.250 savjetnika za klijente u razdoblju do 2012.

U banci pak napominju da trenutno nema naznaka realizacije takvih planova. 'Program rasta i efikasnosti', izrađen za dio odjel poslovanja s privatnim klijentima, trenutno uključuje samo mjere štednje, tvrde izvori u banci.

DB se, kako se čini, oporavio od međunarodne financijske krize koja ga je prošle godine teško pogodila i u prvom i drugom ovogodišnjem tromjesečju ostvario je neto dobit od preko milijardu eura.

Vezane vijesti

'Geuro' - slamka spasa za Grčku?

'Geuro' - slamka spasa za Grčku?

Čelnik istraživačkog odjela Deutsche Banke, Thomas Mayer, tvrdi kako je najbolja šansa Grčke za izlazak iz krize i ostanak u eurozoni usvajanje… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika