30.09.2009. / 13:12

Autor: Nacionalova redakcija

Čume u obrazovanju: 'Bivši šef surčinske mafije u Srbiji kupio fakultet'

Buha je za „Blic" rekao da je još jučer sklopio ugovor o kupoprodaji i da čeka registraciju. Međutim, rektor Sveučilišta demantira njegove navode tvrdeći kako je to 'najgnusnija laž koja je iznesena kako bi se ugled Sveučilišta urušio'.

Da je na brdovitom Balkanu svašta moguće pokazuje i jedna beogradska priča, koju je u današnjem izdanju objavio dnevnik Blic. Bivši šef surčinske mafije i prvi zaštićeni svjedok u povijesti srpskog pravosuđa Ljubiša Buha Čume navodno je kupio - fakultet. Naime, on tvrdi kako je otkupio prava nad dijelom vlasništva prvog privatnog Sveučilišta „Singidunum", odnosno Fakultet za poslovnu informatiku i menadžment.

Buha je za „Blic" rekao da je još jučer sklopio ugovor o kupoprodaji i da čeka registraciju. Međutim, rektor Sveučilišta demantira njegove navode tvrdeći kako je to 'najgnusnija laž koja je iznesena kako bi se ugled Sveučilišta urušio'. "Profesor Slobodan Unković i ja smo vlasnici i nikada ne bismo prodali Sveučilište, niti jedan njegov fakultet, pogotovo ne takvim slučajevima. Uostalom, registar je javan". Buha, s druge strane i dalje tvrdi kako je otkupio 70 posto vlasništva Fakulteta za poslovnu informatiku i menadžment, koji ujedno čini i 70 posto Sveučilišta „Singidunum", od profesora Milana Stamatovića.

Sadašnji vlasnici međutim tvrde kako Stamatović nikada nije bio vlasnik ili suvlasnik Sveučilišta. "Ništa od toga nije točno. Stamatović je bio suosnivač tog fakulteta, on je isplaćen 2003. godine, a taj fakultet od tada ne postoji", kazao je rektor. Prozvani Stamatović tvrdi kako je vlasnik Fakulteta za poslovnu informatiku i menadžment koji čini 70 posto Sveučilišta.

"To mi je oteo rektor Milovan Stanišić, ali mi je vlasništvo vraćeno prije dva mjeseca presudom Vrhovnog suda. Sada je postupak pred Trgovačkim sudom i, normalno, prihvatio sam ponudu Buhe. Znam tko je taj gospodin i što je, međutim, prihvatio sam ponudu", kaže on. "Čovjek želi investirati u obrazovanje, i šta tu ima loše. Ionako sam imao mnogo problema nakon što sam osnovao fakultet. Stanišiću sam poklonio 30 posto vlasništva s ciljem da razvije taj fakultet, međutim, on me je raznim igrama izbacio iz vlasništva, tako da smo to morali rješavati do Vrhovnog suda", kaže Stamatović.

Stanišić s druge strane potvrđuje da je slučaj na sudu, ali na Trgovačkom sudu, te da taj fakultet više ne postoji. "Ne može netko kupiti Eiffelov toranj u Sahari, kada on tamo ne postoji, već je u Parizu. Taj fakultet je prodan Sveučilištu, ugašen je i nitko ne može kupiti nešto što ne postoji", kazao je Stanišić.

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika