30.09.2009. / 15:23

Autor: Totalsport

Holyfield: Želim biti svjetski prvak sa 47 godina

Evander Holyfield, jedan od najvećih teškaša u povijesti boksačkog sporta, 19. će sljedećeg mjeseca proslaviti 47. rođendan. Prije 48. želi ponovno postati svjetski prvak...

Evander HolyfieldEvander Holyfield- Kada zauvijek napustim boks, želim to učiniti kao svjetski prvak sa 47 godina - izjavio je Amerikanac koji će se početkom studenog boriti protiv sunarodnjaka Derricka Rossyja, 14-rangiranog boksača na WBC-ovu renkingu.

- Mnogi ljudi misle da sam starac, no ja vodim brigu o sebi i u vrlo sam dobroj formi. Želim pokazati ljudima da su, godinama unatoč, moja brzina i moja odlučnost ostale.

Nakon meča protiv Rossyja i pobjede u njemu, što je rasplet kakvog očekuje Holyfield, nada se novoj prilici i borbi za naslov prvaka po WBC verziji, s 38-godišnjim Ukrajincem Vitalijem Kličkom.

- Ukoliko pobijedi Rossyja, za meč s Kličkom doista će postojati velika vjerojatnost - izjavio je Tom Löffler, jedan od promotora u agenciji K2, čiji su vlasnici braća Kličko.

Holyfield će, uspije li u svom naumu, postati najstariji svjetski prvak u povijesti profesionalnog boksa. Georgeu Foremanu to je uspjelo s 45 godina.

Posljednji je meč Holyfield boksao 20. prosinca prošle godine. U Zürichu je izgubio borbu za svjetskog prvaka po WBA verziji od Rusa Nikolaja Valujeva nakon 12 rundi. Svi su složni da je on bio stvarni pobjednik tog meča.


Vezane vijesti

Boks, olimpijske kvalifikacije: Čalić u polufinalu

Boks, olimpijske kvalifikacije: Čalić u polufinalu

Hrvatski boksač teške kategorije Marko Čalić pobijedio je danas Estonca Karson Raina u četvrtfinalu europskih kvalifikacija za Olimpijske igre. Ostao… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika