30.09.2009. / 15:33

Autor: Totalsport

Allardyce: Prilagodba traje puno duže no što misle novinari i navijači

Sam Allardyce, trener nogometaša Blackburna, ima visoka očekivanja od novopridošlih igrača: Nikole Kalinića, Michela Salgada, Stevena Nzonzija i Elrija van Heerdena...

Sam AllardyceSam AllardyceIpak, inzistira da će im svima trebati vremena - nekome više, nekome manje - da bi se aklimatizirali na premierligaški nogomet, u kojem nemaju iskustva.

Kao savršen primjer teme o kojoj govori Allardyce je za Lancashire Telegraph naveo Andrija Ševčenka i njegov neuspjeh u Chelseaju.

- Ševčenko nije bio mlad čovjek kad je došao na Stamford Bridge, već stariji, iskusan igrač. U Chelseaju su ga prenaglo podvrgli visokim očekivanjima. Nije bio spreman i pokazao se na kraju totalnim promašajem - počeo je trener Nikole Kalinića i nastavio:

- Bilo je to prebrzo za njega, fizički prezahtjevno, i momkovo je samopouzdanje jednostavno presušilo. Nikad nije došao niti blizu onoga što je mogao biti.

- Dakle, kad govorim od prilagođavanju, govorim o razdoblju od tri, šest, devet ili 12 mjeseci, ne o trima utakmicama kao što govorite vi novinirali ili navijači.

Vezane vijesti

Bilić potvrdio kako na popisu neće biti Lovrena, Vrsaljka, Kalinića i

Bilić potvrdio kako na popisu neće biti Lovrena, Vrsaljka, Kalinića i Blaževića

Izbornik Hrvatske nogometne reprezentacije, Slaven Bilić, potvrdio je kako među 23 kandidata za Europsko prvenstvo u Ukrajini i Poljskoj neće biti… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika