30.09.2009. / 16:59

Autor: Boris Bilas

Premijerkin odgovor barba Luki: Neću se upetljati na udicu, imam važnijeg posla

Kosor je izrazila zadovoljstvo protupožarnom sezonom koja završava danas ističući da je protupožarni angažman pridonio da ovogodišnja turistička sezona bude uspješna "iznad očekivanja"

Jadranka KosorJadranka KosorPredsjednica vlade i HDZ-a Jadranka Kosor danas je u Divuljama izjavila novinarima da je začuđena postupcima stranačkog kolege Luke Bebića u medijima, ističući pritom kako ima potporu cijelog Predsjedništva HDZ-a i svih stranačkih tijela te da je dobila potporu i 10.000 izaslanika na stranačkome saboru.

"Što će mi više za punu stabilnost, za odlučnost", rekla je Kosor.

Na upit kako kometnira izjavu Luke Bebića da se premijerki ispričao zbog oštrih tonova izrečenih na Predsjedništvu HDZ-a, a da ona, nakon što ga je prekinula u raspravi, nije uzvratila isprikom, premijerka Kosor je odgovorila da se čudi "što to gospodin Bebić čini".

"Ja na to neću nasjesti i na tu se udicu neću pecati", poručila je, ističući kako ima "puno važnijeg posla", pri čemu je navela privatizaciju brodogradilišta, izradu proračuna za 2010. te međuvladinu konferenciju o pristupanju Hrvatske Europskoj uniji 2. listopada.

"Moja koncentracija je usmjerena na dodatne korake koje treba poduzeti vlada za uspješan izlazak iz krize i za potporu gospodarstvu. Svoju enregiju i znanje također ulažem u posao važan za ulazak Hrvatske u EU", rekla je premijerka Kosor, ističući da ima potporu koalicijskih partnera.

Na novinarski upit "smješta li joj netko u HDZ-u" odgovorila je kako se "apsolutno time ne opterećuje".

"Predsjednica sam vlade i predsjednica HDZ-a i taj posao sam preuzela u teškom trenutku krize i recesije. Sa svojim suradnicima u vladi i koalicijskim partnerima odlučna sam rješavati probleme. Kada uđemo stabilno u 2010., onda ću se posvetiti onomu što je važno za moju stranku, a to je priprema za izbore 2011. godine", rekla je predsjednica vlade.

Na pitanje kako surađuje s Lukom Bebićem odgovorila je da sa svima surađuje dobro, "s nekima više, s nekima manje s obzirom na činjenicu da veći dio vremena provodi u vladi".

Odgovarajući na novinarska pitanja "o mogućoj rekonstrukciji njezine vlade" premijerka Kosor je rekla da su "naklapanja, nagađanja i špekulacije".

"Vlada je čvrsta, stabilna. Ako bude moguće, u idućoj godini ćemo odustati od nekih teških odluka da bi ljudi lakše živjeli", istaknula je ne objašnjavajući na koje "teške odluke" misli.

Komentirajući stanje u domaćim brodogradilištima, rekla je kako joj je želja da se privatizacija provede "transparentno te vjeruje da će taj posao biti uspješno obavljen". Premijerka Kosor ne slaže se s tim da nije pravo vrijeme za privatizaciju brodogradilišta. "Definitivno je sada pravi trenutak - iz puno razloga, a jedan od njih je da taj veliki posao mora opstati, a ne može više biti oslonjen na državni proračun", istaknula je predsjednica vlade.

Vezane vijesti

Karamarko: vlast nije napravila ništa za narod

Karamarko: vlast nije napravila ništa za narod

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko rekao je danas kako aktualna vlast tijekom proteklih šest mjeseci nije napravila ništa korisno za ovaj narod,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika