30.09.2009. / 16:48

Autor: Totalsport

FIFA: Dani kvalifikacijskih utakmica odsad petak i utorak

Svjetska nogometna federacija (FIFA) na zasjedanju svoga Izvršnog odbora u Rio de Janeiru usvojila je prijedlog da se kvalifikacijske utakmice ubuduće mogu organizirati petkom i utorkom...

Fabio Capello i Slaven Bilić s posljednje kvalifikacijske utakmice Engleske i Hrvatske za SP 2010.Fabio Capello i Slaven Bilić s posljednje kvalifikacijske utakmice Engleske i Hrvatske za SP 2010.Radi se o desesetodnevnom periodu reprezentativnih ciklusa, unutar kojih su dani odigravanja utakmica dosad bili isključivo subota i srijeda. Nogometni su se klubovi dugotrajno žalili da im se igrači vraćaju preiscrpljeni u klubove te da su za dvoboje sljedećeg vikenda praktički neupotrebljivi.

Iako će savezi moći birati kojeg dana organizirati utakmicu, za očekivati je da će zbog pritiska klubova vremenom sve više utakmica prelaziti na kombinaciju petak-utorak.

Prije FIFA-e istu je mogućnost izbora termina u kvalifikacijama za Europska prvenstva nogometnim savezima dopustila Europska nogometna federacija (UEFA), na zasjedanju svoga Izvršnog odbora 15. ovog mjeseca.

To znači da će se petkom i utorkom već igrati od jesenskih kvalifikacija sljedeće godine za Europsko prvenstvo u Poljskoj i Ukrajini 2012.

Vezane vijesti

UEFA kaznila HNS s 80.000 eura

UEFA kaznila HNS s 80.000 eura

Europska nogometna organizacija (UEFA) kaznila je Hrvatski nogometni savez (HNS) s 80.000 eura zbog neprimjerenog ponašanja hrvatskih navijača na… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika