01.10.2009. / 07:19

Autor: Hina

Bivši peruanski predsjednik osuđen na šest godina zatvora zbog podmićivanja

Fujimori već služi kaznu od 25 godina zatvora zbog kršenja ljudskih prava i vjerojatno će ostatak života provesti u zatvoru ako ga predsjednik ne pomiluje

Alberto FujimoriAlberto FujimoriBivši peruanski predsjednik Alberto Fujimori osuđen je u srijedu na šest godina zatvora zbog prisluškivanja protivnika i podmićivanja zastupnika i izdavača u tijeku svoje vladavine od 1990. do 2000.

Fujimori (71) već služi kaznu od 25 godina zatvora zbog kršenja ljudskih prava i vjerojatno će ostatak života provesti u zatvoru ako ga predsjednik ne pomiluje.

On je u ponedjeljak priznao da je nezakonito prisluškivao i podmićivao kako bi skratio suđenje pred peruanskim vrhovnim sudom, na koje se kanilo pozvati 60 istaknutih Peruanaca da svjedoče protiv njega.

Kritičari kažu da je želio izbjeći publicitet, neugodan za njega, ali i za njegovu kćer Keiko Fujimori, popularnu konzervativnu zastupnicu s velikim izgledima na predsjedničkim izborima 2011. Ona je najavila da će, bude li izabrana, pomilovati oca.

Vezane vijesti

'Tajne službe nisu špiunirale Holy'

'Tajne službe nisu špiunirale Holy'

Hrvatski predsjednik Ivo Josipović ustvrdio je da tajne službe sigurno nisu špijunirale bivšu ministricu zaštite okoliša i prirode Mirelu Holy, a… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika