01.10.2009. / 07:30

Autor: Hina

Murdochov Sun se okrenuo protiv Brownovih laburista

Gordon Brown ostao je bez medijske podrške najprodavanijeg dnevnika u Velikoj Britaniji

Gordon BrownGordon BrownNajprodavaniji britanski dnevni list nanio je udarac naporima premijera Gordona Browna da pobijedi na općim izborima objavivši u srijedu da mu uskraćuje svoju potporu i daje je oporbenim konzervativcima.

The Sun, dio medijskog carstva Ruperta Murdocha, okrenuo je leđa vladajućima nakon Brownova govora na konferenciji laburističke stranke.

"Nakon 12 godina na vlasti ova se vlada izgubila", napisao je Sun u uvodniku na naslovnici. The Sun se izdaje u više od tri milijuna primjeraka i najčešće od svih britanskih listova bi se opredjeljivao za buduće izborne pobjednike.

Bivši britanski ministar financija Gordon Brown na premijerskom je položaju zamijenio Tonyja Blaira prije dvije godine a sada mora sazvati izbore do lipnja iduće godine. U ispitivanjima javnog mišljenja konzeravativni britanski desni centar dosljedno je u prednosti.

"Izbore će odlučiti britanski narod a ne novine. Mislim da ljudi od novina žele da izvješćuju o novostima i to očekuju", rekao je Brown za televiziju BBC.

Vezane vijesti

Oh, divne li igre!

Oh, divne li igre!

Glasoviti istraživački novinar i dokumentarist John Pilger objavio je na svojoj službenoj stranici kritički osvrt na aktualnu istragu lorda Briana… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika