01.10.2009. / 08:45

Autor: Totalsport

Liga prvaka, skupina C: Zürich šokirao “rossonere”

Real je očekivano prvi sa šest bodova, Milan drugi sa tri, kao i Zurich dok je Marseille bez bodova

Cristiano Ronaldo i Kaka najzaslužniji su za pobjedu RealaCristiano Ronaldo i Kaka najzaslužniji su za pobjedu RealaNogometaši Züricha priredili su svakako najveće iznenađenje 2. kola Lige prvaka. Naime u skupini C aktualni je švicarski prvak pobijedio Milan na San Siru s minimalnih 1-0.

Jedini gol na utakmici postigao je finski branič Züricha Hannu Tihinen u 10. minuti. Ubacio je Milan Gajić iz kornera, nesmotrena obrana Milana ostavila je Tihinena samoga u sredini, a ovaj je lijepo, petom s ruba peterca poslao loptu u donji desni kut i zatresao mrežu Marca Storarija.

“Rossoneri” su od trenutka kada su primili gol, preuzeli kontrolu igre u svoje noge, imali više loptu u svom posjedu i pritiskali gol Züricha, ali bili su to pokušaji koje je švicarska momčad lakoćom branila. Ipak, valja reći da Milan na kraju i nije imao sreće budući je u posljednjih nekoliko minuta pogodio okvir gola u nekoliko navrata. Tako je udarac Massima Ambrosinija u 88. minuti zaustavila vratnica, kao i onaj Gianluce Zambrotte u šestoj minuti sudačke nadoknade.

Nakon posljednjeg sučevog zvižduka “rossoneri” su ispraćeni zvižducima polupraznih tribina.

U drugoj utakmici skupine C Real Madrid je s lakoćom došao do pobjede nad Marseilleom na Santiago Bernabeu. Slavio je “kraljevski klub” u režiji Cristiana Ronalda 3-0 pobjedu, a Portugalac je bio inspiriran čemu svjedoče i dva postignuta gola i izboreni jedanaesterac.

Do poluvremena su mreže mirovale, a onda Ronaldo u 58. minuti na asistenciju Pepea pogađa za 1-0 smireno ispod vratara Mandande. Ronaldo je šest minuta potom izborio i jedanaesterac nakon što ga je u kaznenom prostoru oborio Souleymane Diawara, koji je zbog tog starta zaradio isključenje. Precizan s bijele točke bio je Kaka.

Ronaldo je svoju sjajnu večer okončao i golom u 64. minuti nakon malonogometne akcije u kojoj je on bio egzekutor, a Karim Benzema asistent. Bio je to Portugalčev četvrti ovosezonski gol u Ligi prvaka.

Liga prvaka, skupina C, 2. kolo:

Milan – Zürich 0-1 (Tihinen 10)

Real Madrid – Marseille 3-0 (Ronaldo 58, 64, Kaka 61-11m)

Vezane vijesti

Njemačkoj kazna zbog neonacističke zastave

Njemačkoj kazna zbog neonacističke zastave

UEFA je kaznila Njemački nogometni savez s 25.000 eura jer su njemački navijači na utakmici EURA protiv Danske istakli neonacističku zastavu. Istraga… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika