01.10.2009. / 08:54

Autor: Totalsport

Liga prvaka, skupina D: Pobjede Porta i Atletica

Chelsea je vodeća na ljestvici sa šest bodova, a slijede Porto sa tri te Apoel i Atletico sa po jednim bodom

Porto je pobijedio Atletico MadridPorto je pobijedio Atletico MadridU utakmicama skupine D Lige prvaka pobjede su upisali Chelsea i Porto. Dok je Chelsea slavio na gostovanju kod Apoela u Nicosiji 1-0, Porto je na svom Dragau pobijedio madridski Atletico 2-0.

Jedini gol za Chelseajevu drugu ovosezonsku pobjedu zabio je francuski napadača Nicolas Anelka u 18. minuti na asistenciju Luciana Belletti. Chelsea je imao kontrolu utakmice od početka do kraja, ali treba pohvaliti i ciparsku momčad koja je pružala solidan otpor. Ipak, vrata Petra Čecha nisu bila ozbiljnije ugrožena i Chelsea se djelomično iskupio za gostujući prvenstveni poraza od Wigana (3-1) prošlog vikenda.

Porto je iskoristio prednost domaćeg terena protiv Atletica, kao i slabu formu španjolske momčadi za upisivanje tri boda. Strijelci za 2-0 pobjedu Porta bili su Kolumbijac Radalem Falcao i Portugalac Rolando u 75., odnosno 82. minuti.

Posebno je lijep bio prvi gol Porta, koji je Falcao zabio na asistenciju Hulka petom, dok je Rolando pospremio odbijanac u mrežu za konačnih 2-0 iz neposredne blizine nakon što je prethodno udarac Bruna Alvesa zaustavila vratnica.

Liga prvaka, skupina D, 2. kolo:

Apoel Nicosia – Chelsea 0-1 (Anelka 18)

Porto – Atletico Madrid 2-0 (Falcao 75, Rolando 82)

Vezane vijesti

Njemačkoj kazna zbog neonacističke zastave

Njemačkoj kazna zbog neonacističke zastave

UEFA je kaznila Njemački nogometni savez s 25.000 eura jer su njemački navijači na utakmici EURA protiv Danske istakli neonacističku zastavu. Istraga… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika